2016. szeptember 15., csütörtök

Alpolgármestert választottak Szentjobbon

Szentjobbi alpolgármesterré választották Zatykó Jácintot  
 Szentjobbi alpolgármesterré választották Zatykó Jácintot 

" Többszöri nekifutás után alpolgármestert választottak Szentjobbon. A kívülálló számára is egyértelmű: politikai háttérmunka zajlott előzőleg és vannak, akik még vitatják a történtek jogszerűségét." - írja a Rencz Csaba a Bihari Naplóban.Mi a lényeg Szentjobbon? 

" Ahogyan arról korábban bővebben is beszámoltunk, az alpolgármester-választás többszöri nekifutásra sem jött össze Szentjobbon, ahol a 11 tanácsos közül 5 RMDSZ-es, 4 PNL-s, 1-1 pedig ALDE-s és PSD-s. Egyszer már eljutottak a szavazásig, akkor Zatykó Jácint és az ALDE-s Oprea Viorel 5-5 voksot kapott, egy szavazat érvénytelen volt." 

"Mint a fentebb idézett bejegyzés nyomán elindulva megtudtuk, augusztus 31-én zajlott az a képviselőtestületi ülés, melynek napirendjén eredetileg nem szerepelt az alpolgármester megválasztása." 

" Mikor aztán ez sorra került, a 4 PNL-s tanácsos kivonult a teremből, a gyűlésen jelenvolt tanácsosok egyszerű többsége pedig, tehát az 5 RMDSZ-es tanácsos igen szavazata elég volt Zatykó Jácint alpolgármesterré választásához." 
" Kérdésünkre Molnár József függetlenként megválasztott polgármester ennyit nyilatkozott: az RMDSZ színeiben megválasztott alpolgármester hétfőtől (szeptember 12.) munkába állt. " 
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése