2016. szeptember 12., hétfő

Regisztrációs körút Biharban

" Magyarországon október 2-ára népszavazást írtak ki az Európai Unión belüli kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatban. A népszavazáson a külhoni magyar állampolgárok is részt vehetnek, azonban ehhez szerepelniük kell a magyar választói névjegyzékben." - olvasható a Bihari Naplóban.A körutat az Erdélyi Néppárt,és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács megyei szervezete szervezi.Teljes cikk :

" A választói névjegyzékbe való felvétel, azaz a regisztráció egyéni kérelem alapján történik. Ez történhet hivatalos formanyomtatványon, vagy a Nemzeti Választási Iroda internetes felületén, a www.valasztas.hu oldalon.
A regisztráció megkönnyítése érdekében az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács regisztrációs körutat szervez, így helyben, a magyarok lakta bihari településeken is lehetőséget teremtünk a választói névjegyzékbe vételhez. A regisztráció tíz évig érvényes, így azoknak a személyeknek, akik már regisztráltak, nem szükséges azt újra megtenniük, kizárólag amennyiben névváltozás következett be, vagy megváltozott a lakcímük.
A regisztrációhoz kérjük, feltétlenül mindenki hozza magával lakcímkártyáját. Amennyiben valaki családtagjai regisztrációját is szeretné elvégezni, kérjük, hozza magával azok lakcímkártyáját is.
A megyei regisztráció következő helyszínei és időpontjai: Szeptember 12., hétfő Papfalva, a református templom előtt 18 órai kezdéssel
Poklostelek, a református templom előtt 18 óra 30 perces kezdéssel
Micske, a református templom előtt 18 óra 45 perces kezdéssel
Szentjobb, a református templom előtt 19 órai kezdéssel
Fontos tudnivaló, hogy a váradi honosítási irodában is állunk a polgárok rendelkezésére. A honosítási iroda címe Nagyvárad, Kálvin János (Jean Calvin) utca 1. szám. Itt regisztráltatni minden munkanapon 9 és 17 óra között lehet, továbbá érdeklődni a 0259–220–126 - os telefonszámon és a Néppárt valamennyi helyi elnökénél és tanácsosánál lehet.
Várunk mindenkit szeretettel, szavazatainkkal védjük együtt Európát! "
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése