2016. szeptember 5., hétfő

Megépül az Észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakasza ?

Két héten belül el kell kezdődjön a munka
Forrás : erdon.ro

Jogos kérdés a Bihari Hegyközben és az Érmeléken : Megépül az Észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakasza ? A Bihari Naplóban azt olvashatjuk,hogy Sorin Buşe szállításügyi tárca vezetője szombaton érkezett Nagyváradra munkalátogatásra.Ezt nyilatkozta a lapnak : 

" A munkálatokat ott két héten belül el kell kezdeni. Kifejtette, hogy az ottani kivitelezők (a spanyol Isolux Corsan és Corsan Corviam vállalatok, valamint a Consinit, a Road Consulting&Design és aVia Design román cégek) megkapják a szükséges engedélyeket és jóváhagyásokat, tehát a jogi akadályok elgördültek a munkálat megkezdése elől, ami azt jelenti, hogy akár már most elkezdhetnének ott dolgozni. Ugyancsak kérdésünkre válaszolva Sorin Buşe kijelentette, hogy a minisztérium elvárása az, hogy a kivitelezők minél nagyobb kapacitással elkezdjenek dolgozni. „Tárgyaltunk annak lehetőségéről is, hogy szerződést bontunk. Mi el szeretnénk ezt kerülni, mert a szerződésbontás újabb versenykiírást von maga után, amivel legalább egy év eltelik, a kivitelező sem akarja ezt, mert akkor elesik a pénztől, de ha nem tudunk csapatban dolgozni, akkor jobb, ha egyáltalán nem dolgozunk együtt, és ha ők nem csinálják azt, amit felvállaltak, akkor felbontjuk a szerződést” – szögezte le Buşe. Hozzátette, hogy a napokban találkozni fog a kivitelező vállalatok vezetőtanácsaival annak érdekében, hogy meggyőződjön arról, hogy két héten belül elkezdenek dolgozni a autósztráda-szakaszon." 

Ígéretből nincs hiány,sőt " tele van a padlás" ' Talán az ősszel elkezdődnek a munkálatok.Sürgős volna a térség fejlődése miatt.Hátha a miniszter megmozgatja azokat,akik felelősek a késésért.Várjuk ki a végét'  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése