2016. szeptember 26., hétfő

II. Liga: ha egyszer megindul a gólgyártás… - III. Liga

 
"Szombat délben Temesváron végre megjött a „gólétvágya” a Nagyváradi Luceafărul labdarúgóinak: bár hátránybók kellett felállniuk, az egyenlítő találatukat követően a hazai védelem már képtelen volt megálljt parancsolni nekik!" - írja a Bihari Napló.

"Temesvári ASU Poli–Nagyváradi Luceafărul 1–3 (1–0). Păltinişanu Stadion, mintegy 800 néző. Gólszerzők: Birău (10. p.), illetve Păcurar (71. és 78. p.), Arnăutu (90+4. p.). Játékvezető: Cristian Dumitrică (Craiova), partjelzők: Romică Bîrdeş (Piteşti) és Doru Zamfir (Slatina). ASU Poli: A. Constantinescu – Motreanu, Telescu, Todorov, Taub – Bilia – D. Constantinescu, Birău (70. p. Gălan), Dănăricu (55. p. Mărgărit), Niţă – Blănaru (75. p. Bădiţă). Edző: Sorin Brindescu. Luceafărul: Pap – Balea, Ilie, Moga, Ban – Fehér ( 62. p. Arnăutu), Păcurar, Balla (38. p. Roşu), Bedea – Cigan, Lukács (55. p. Ţegle). Edző: Erik Lincar.
Többet is lehetett volna!
Az első játékrészben kapott hamar hazai gól nagyon feltüzelte a vendégcsapat játékosait, akik folyamatosan és veszélyesen is támadtak, ám a csak akarat kevésnek bizonyult, lehetőségeik sorra kimaradtak. A szünetet követően is a Luceafărul játszott fölényben, ám csupán fél órányi játék után sikerült egyenlíteni, majd megtszületett a vezető váradi gól, miközben a a hazaiak középhátvédjét, Telescut a második sárga lapja miatt a játékvezető zuhanyozni küldte. A mérkőzés hosszabbításában a tizenhatoson belül Taub felrúgta Roşut, a megítélt büntetőt pedig Arnăutu a bal kapufa segítségével a hálóba támogatta: 1–3, s ez maradt a végeredmény is, holott akár fél tucatszor is a hálóba találhattak volna Lincar edző játékosai.
Ami pedig a közeljövőt illeti, e hét végén a Baloteşti-i SK-t fogadja a Luceafărul.

Esélytelen volt a Fugyi

 Hazai szurkolói előtt a Fugyivásárhelyi Sportklub labdarúgó csapata megsemmisítő, 4–0 arányú vereséget szenvedett a II. Ligába törekvő Kudzsiri Metalurgistul együttesétől. A harmadoztály egyik legerősebb, nagyon jó játékosokat felvonultató csapatával szemben nem sok esélye volt a bihari, fiatal és igen tapasztalatlan legénységnek. Annál is inkább, hogy a kudzsiri csaA 4. fordulóban született eredmények: Fugyivásárhelyi SK–Kudzsiri Metalurgistul 0–4, Nemeszsuki Unirea–Szászrégeni Avântul 2–0, Kolozsvári Sănătatea–Dési Unirea 3–0, Zilahi FC–Besztercei Gloria 1–0, Marosvásárhelyi ASA II.– Medgyesi Gaz Metan II. 0–3, Lénárdfalvi ACS–Sülelmedi Viitorul 1–2, Szászhermányi AFC–Pusztadaróci Recolta 3–1. A Radnóti SK szabadnapos volt. patot a Nagyváradi Luceafărul volt edzője, Călin Moldovan irányítja, aki olyan I. Ligában is foglalkoztatott játékosokat szerződtetett, mint Stoianoff, Itu vagy Vezan, de különben tanítványai között kapott szerepet a váradi Bactar és Mădălin Popa is. Mindezek tudatában nem volt meglepetés a kudzsiri fieszta, viszont a négy gólos különbség kicsit túlzottnak tűnik…"
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése