2014. október 1., szerda

A tótteleki könyvelő

Az igaz történetek rovatban olvasható egy részletes cikk a Hegyközcsatár.lapunk.hu honlapon,melyben Homonnai Gábor tudósító  bemutatja Formittág Gyula életét.Ki volt Formittág Gyula?Tótteleki csodagyermek,tanuló később könyvelő.
  
 Formittág Gyula.
Forrás:hegykozcsatar.lapunk.hu





 Homonnai Gábor leírja Formittág Gyula életrajzát és miért volt csodagyermek és tanuló : Formittág Gyula Hegyköztótteleken látta meg a napvilágot 1927-ben egy földműves családban. Szülei  Formittág Gyula és Szaka Ágnes. Elemi iskoláinak elvégzése után kiváló szellemi képességeinek köszönhetően a nagyváradi premontrei gimnáziumba került. Rendkívüli adottságai és ambiciózus természeténél fogva hamar felhívta magára tanárai figyelmét. Tanulótársai eminens tanulóként, élsportolóként jellemezték őt. A 2. világháború vége felborította az ő és családja életét.


Gyuszi szóról szóra el­mondta a frissen leadott tananyagot, teljesen mindegy volt, hogy latin, történelem, matematika, földrajz, természetrajz, hittan, avagy honvédelmi ismeret. S ez így ment négy éven keresztül.

 Miért tört ketté Formittág Gyula életpályája és maradt könyvelő ? A cikkből megkapjuk a választ.Olvassa el a teljes cikket a  hegykozcsatar.lapunk.hu-n ' 

Homonnai Gábor cikkében lehet többen magukra ismernek vagy az ő életük is hasonló volt mint Formittág Gyuláé .1989 óta megváltozott a világ.Eltűnt a Diktátor és rendszere. Új lehetőségek nyíltak meg a Bihari Hegyközben élő emberek előtt.Mindenkinek sikerült az élete 1989 óta?

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése