2015. július 31., péntek

Bibliahetet tartottak Hegyközpályiban

Július 20–24. között a Hegyközpályi Református Egyházközségben is megrendezésre került a nyári vakációs bibliahét. Az egyházi alkalmakon naponta hatvan–hetven gyermek vett részt.

A gyermekek különböző bibliai történetekkel ismerkedhettek meg. A foglalkozásokat lelkes észak-írországi fiatalok tartották. Az evangéliumi történetek közül sor került Jézus példázataiból az elveszett drachma, az elveszett juh, a magvető és az irgalmas szamaritánus példázataira, illetve a kételkedő Tamás apostol történetére. A bibliahét aranymondása, melyet a gyerekek magyarul és angolul is megtanultak, Tamás apostolnak a Jézus halála utáni megjelenése alkalmából elmondott őszinte vallomása volt: „Én Uram és én Istenem” (János 20, 28). A gyermekek a bibliai történetek mellett a témákhoz kapcsolódó énekeket is tanultak, kézműves-foglalkozásokon vettek részt, majd a történetekhez kapcsolódó vidám játékokban próbálhatták ki ügyességüket.
A gyermekek vidám játékokban próbálhatták ki ügyességüket
 
Rövid műsor
A hét lezárásaként a gyerekek a vasárnap délutáni istentiszteleten egy rövid műsor keretében adtak bizonyságot arról, milyen tudással gazdagodtak, megörvendeztetve ezzel a gyülekezet minden tagját. A gyerekek a lelki táplálék mellett a testi táplálékban is bővelkedtek. A gyülekezet nőtagjai nap mint nap, időt és energiát nem kímélve készítették el számukra a szendvicseket, palacsintát, fánkot, illetve mindenki kedvencét, a fagylaltot. Köszönetet mondunk még a presbitereknek, óvónőnek, szülőknek, akik bőven kivették részüket a szolgálatokból. Mindenért Istené a dicsőség.
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése