2015. július 12., vasárnap

Ifjabb Mészáros Imre megemlékezése id. Mészáros Imréről ...

 
A mosolygós id. Mészáros Imre.Forrás : ifj. Mészáros Imre

Megható és őszinte megemlékezést írt ifjabb Mészáros Imre édesapjáról, id. Mészáros Imréről.Kik ismerték id. Mészáros Imrét,tanúsíthatják,hogy fia az igazságot írta le.Idézet az írásból : "Olyan egyenes, becsületes embert nem ismerek még egyet, mint ő volt. Olyan érzékeny, művészlelket sem. A zene olyan mélyen élt benne, hogy szinte egy volt a lelkével. Mikor egy dallam, egy harmónia megérintette a szívét, kicsordult a könnye. Nem csak hallgatta a zenét, hanem befogadta, érezte a lelkében. Énekelni sem énekelt soha kottából, csak szívből. A népzenét választotta, és ebben igazán benne volt lelkének minden rezdülése. Mindenkinek emlékezett a kedvenc dalára, és ha néha olyan dalt énekelt, amely olyasvalaki kedvence volt, aki már nem élt, kicsordult a könnye, eszébe jutott a dal "gazdája", mert számára a zenét érzelmek, gondolatok, vágyak, emlékek alkották, nem pedig hangjegyek és betűk. Tőle tanultam meg a zenét érezni, nemcsak hallani." 

Mit lehet az íráshoz hozzá tenni? Semmit,csak bátorítást.Kedves Imre,menj tovább az utadon,valósítsd meg a terveidet,mert ezzel tudod kifejezni értékelésedet édesapád iránt.

Ifjabb Mészáros Imrének az írását olvashatja Elment ... címmel a imremeszaros.ucoz.com-n.

U.I.
Id. Mészáros Imrét sokan tisztelték,szerették,mert kiérdemelte.Lehet kevesen ismerték jól,de zenei tehetségét és emberségét nem lehet vitatni.Nagy vesztesség a halála. Mosolygós arca az emlékezetünkben tovább él.A sok virág,sírcsokor és koszorú befedte teljesen a sírját ...
 
Fotó : Németi Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése