2015. július 31., péntek

Somogyi Lajos a háttérből irányítja Hegyközpályi Községet?

 
Forrás : ebihoreanul.ro

 Somogyi Lajos a háttérből irányítja Hegyközpályi Községet?Az ebihoreanul.ro újabb cikkben foglalkozik Somogyi Lajos helyzetével.Mint ismeretes, a prefektus leváltotta,mert bírósági határozat lett hozva Somogyi Lajos ellen, egy év két hónap felfüggesztett büntetést kapott Hegyközpályi volt polgármestere.Miért? Mert Nicolae Bicăzan ortodox pap és barátainak adott át egy területet,mely a nagyváradi Egyetem tulajdona volt.Az ügyben többen érdekeltek.Somogyi Lajos szerint nem nézte meg mit írt alá.A bírósági határozat életbe lépett,tehát a prefektusnak jogában volt intézkedni.

Az ebihoreanul.ro lap újságírója meglátogatta Somogyi Lajost a hegyközpályi Polgármesteri Hivatalában.A volt polgármestert találta a hivatalban,aki a kinevezett polgármester,Szebeni Sándornak a személyi tanácsadója.Miért? Mert az általa elkezdett projekteket akarja befejezni,valamint tanácsaival akarja segíteni a községet.A lap megérdeklődte ,lehet ilyen pozíciót ellátni. A prefekturáról azt a választ kapták,hogy Somogyi Lajos betöltheti a személyi tanácsadó tisztséget.A fizetése 975 lej.Két feljelentés érkezett ellene,de hivatalosan nem lett felelősségre vonva. 

A cikkből kitűnik,hogy Somogyi Lajos tovább dolgozik a község érdekében,még ha törvénytelenséget is követett el.Mint Szebeni Sándor polgármester személyes tanácsadója teheti.2016-ban nem lehet megválasztani,de tovább lehet személyes tanácsadó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése