2015. október 28., szerda

Milyen volt a hegyközújlaki szüreti bál?

 
Fotó : Hegyközújlak - Uileacu de Munte (NewYork) 

Milyen volt a hegyközújlaki szüreti bál?Nagyon jó.Erről számol be az egy cikk,a sok fotó és néhány videó A szüreti bálról több cikk jelent meg. Az egyik a Reggeli Újságban ,melyet Tóth Zsigmond írt.
 
A "Reggeli Újsag" keddi (2015.10.27.) lapszámában.
Köszönjük szépen!Forrás :
Hegyközújlak - Uileacu de Munte (NewYork) 

Tóth Zsigmond cikke a Reggeli Újságban 

"Hagyományőrző szüreti bált tartottak Szombaton a hegyközújlaki kultúrotthonban. Ott m,ár a délelőtti órákban nagy volt a nyüzsgés. A tizenhárom párból álló néptánccsoport, melynek tagjait Mester Anikó készítette fel, utolsó próbáit tartotta a zenekarral, és elpróbálták az éjféli bemutatótáncot is, míg a szülők a konyhában szorgoskodtak. A próbát követően szép rendben átvonultak a református templomba, hogy közösen, közösségben imádkozva kérjék Isten áldását a mulatságra.

„Kellemesen meglepődtem, amikor néhány héttel ezelőtt megkerestek a szervezők, hogy tartsak szüreti bált kezdő istentiszteletet, most is öröm számomra, de egyik szemem sír, a másik örül. Örül azért, mert itt vagytok és elhatározásotok szerint a mai mulatságot és annak kezdetét az Isten házában való közös imádkozással, és áldással kezditek, sír azért, mert nem jöttek el a templomba a gyülekezet tagjai. (…) a mai nap hálaadó nap is, hiszen az, amit ti képviseltek ez is egy közösség építő és megtartó, ami tetszik az Istennek, hiszen hálát adunk Neki az idei termésért, újborért, munkánk eredményéért. (…) Több bibliai példázatban láthatjuk, ha jó magot vetünk el akkor abból jó termés lesz, de ha konkolyt akkor abból nem lesz csak gaz (…). Nagyon fontos hogyan viszonyulunk embertársainkhoz, mert amit adok csak azt kaphatom vissza, ugyancsak fontos, hogy milyen példát mutatok, legyen az templom vagy akár az esti mulatság, mert minden cselekedetünkkel az Isten dicsőítését szolgáljuk” – mondta Rákosi Lajos egyetemi, hegyközújlaki beszolgáló lelkipásztor.

A hegyközújlakaknak bemutatott sikeres műsoruk után a táncosok elindultak a közeli falvakba hívogatni az esti szüreti bálba. Több feldíszített lovaskocsi kísérte a táncosokat, a zenét pedig a nagyváradi Koktél zenekar szolgáltatta. Ők este is mulattatták a közönséget a kultúrházban, ahol a színpad közepén egy nagykosár szőlő, egyik oldalán egy szőlőprés a másik oldalán pedig egy szőlőhajtásokkal díszített kishordó állt, a falakat szüretet idéző képek díszítették. A bálban egyébként a Hegyközpályiban megszervezett társasági tánctanfolyam vezetője, Vékony Tibor tánctanár és tanítványai is bemutatót tartottak. Az est fénypontja a fiatalok éjféli táncbemutatója volt, a bálozók pedig reggelig ropták." 
Forrás,fotók : reggeliujsag.ro

A hegyközújlaki szüreti bálról több videó készült.Köszönet a videókért ' 
Videók : facebook.com 
               facebook.com 
               facebook.com 
               facebook.com 

Tarsoly Normen fotói által részesei lehetünk a legfontosabb eseményeknek.
Néhány fotó  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Teljes album : facebook.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése