2015. október 13., kedd

Szüreti bál volt Szalárdon

Fotó: Simon József 
 Fotó: Simon József

"Ha ősz, akkor szüret, amit nem lehet befejezni mulatság nélkül, hisz immár hagyománnyá vált Szalárd községében a szüreti bál. Nem mondhatni, hogy túl jó idővel kecsegtettek az időjósok bennünket, de a Jóisten meghallgatta imánkat, és egészen kellemes idővel ajándékozott meg e becses napon." - olvasható Kőrösi Tímea cikkében a Reggeli Újság honlapján.

Teljes cikk : 
"Október 10-én, szombaton népviseletbe öltözött huszonkét helybéli táncoslábú ifjú indult el Szalárdra, Szentimrére, Vajdára és Hodosra hívogatni az esti mulatságra. A fiatalok első útja a szalárdi református templomba vezetett, ahol Borzási Gyula lelkipásztor megáldotta őket. Fiataljainkat Simon József és Kapola Tímea oktatta, lépéseiket igazgatta, hogy táncukkal még színesebbé tehessék e napot.

A talpalávalót a Retro Band zenekar szolgáltatta, amely immár sokadik alkalommal kisérte el útjukon táncosainkat. Este 20 órától kezdődött a mulatság, ahova elsereglett a község apraja-nagyja, hisz a magyar ember szeret mulatni. Eljött az éjszaka s a bál fő attrakciója, a szüreti tánc. Sokat készültek táncukkal a fiatalok, és most bemutathatták, mit tanultak. Megvolt a jól megérdemelt taps és az utolsó tánc többszöri ismétlése, ennél nagyobb elégtételt nem érezhettek az ifjak, akik nemhiába törték magukat.
Mi, szülők örömkönnyekkel küszködve énekeltük el velük közösen a Himnuszt. Szép volt, jó volt, de mint minden más, ez a mulatság sem jöhetett volna létre támogatók nélkül. Ezúton szeretnénk megköszönni a Szalárdi Polgármesteri Hivatalnak és a helyi RMDSZ-nek, a község kisebb-nagyobb cégeinek, a szakácsasszonynak, a szülőknek és mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a szalárdi szüreti mulatsághoz. Reményeink szerint újra találkozhatunk, mulatozhatunk együtt."
Kőrösi Tímea
Szalárd

 Fotó: Simon József 
 Fotó: Simon József


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése