2016. július 7., csütörtök

A Hegyközpályi Községi Napok vasárnapja

Fotó: Tóth Zsigmond

"A Hegyközpályi Községi Napok vasárnapját is a sok tánc, zene és szórakozás jellemezte, a rendezvénynek a közönség szórakoztatása volt a célja, ami messzemenően elérte rendeltetését. A vasárnap déli felhőszakadás kicsit elvette a szervezők kedélyét " - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


A hirtelenjében leesett nagy mennyiségű eső egy óra elteltével meg sem látszott, nagy volt az öröm, kiderült, hogy mégiscsak jó volt az új helyszín kiválasztása. 

A XII. Hegyközpályi Községi Napok vasárnap kora délutáni programja a helyi óvodások és kisiskolások műsoraival vette kezdetét. Sokan kilátogattak az új helyszínre, a futballpályára, szülők, nagyszülők, barátok, rokonok, helyből és a környező településekről érkezettek, érdeklődők. Felkészítőik, Imre Julianna óvónő és Tóth Olga tanítónő is izgatottan várták a pillanatot, amikor gyerekeikkel bemutathatják a többhetes előkészületek, próbák gyümölcsét. Elsőként a hegyközpályi iskola mazsorettcsoportjának bemutatóját láthattuk, őket a hegyközpályi óvodások népi mesejátéka követte, majd az iskolások hula-hopp karikásai mutatták meg, hogy nem is olyan egyszerű a karikát forgatni és fent tartani a derekadon, de nekik sikerült. A szülők, rokonok árgus szemekkel figyelték csemetéiket, ők talán még jobban izgultak, mint a gyerkőcök, ám jól sikerült a fellépés, mindenki örült.
Kedvenceik
A sokak által kedvelt Mesi és Tibi bohóc már többször járt az idén a Hegyköz településein, a gyerekek kedvencei lettek, azért is határoztak úgy a szervezők, hogy meghívják őket a gyerekeket mulattatni, ami nagyon jól sikerült, a gyerekek hamar bekapcsolódtak a játékba, bohóckodásba. A községben elkezdődött egy társastáncképzés, tanfolyam, Vékony Tibor tánctanár vezetésével, ma a gyerekek mutattak be egy kis ízelítőt az elsajátítottakból nagy sikerMár sötétedett, mikor színpadra lépett a mulatós zene másik nagyágyúja, Kis Grófo, aki tovább fokozta a Mohácsi– Bunyós által felturbózott közönséget közismert slágereivel. Elmondhatjuk, hogy az idei 12. rel. Két ifjú tehetség, akik népszerűek a román televízióban és folklórműsorokban, Blaga Octavian és Raluca Pop román népdalokat adtak elő a hegyközpályi színpadon, akik Hegyközpályi Községi Napok ismét nagyon jól sikerült, köszönet a szponzoroknak és mindenkinek, aki bármiben segített. Mint minden más alkalommal, idén is tűzijátékkal ért véget a rendezvény. hamar közkedveltek lettek itt Pályiban is. A következő fiatal művész a magyar televízió Virtuózok műsorából vált ismertté, a Bihar megyei Fugyi település szülötte, az alig 21 éves Mészáros Levente a romániai versenyzők közül továbbjutott a Virtuózok tehetségkutató verseny középdöntőjébe. Megtudtuk, hogy a Nagyváradi Egyetem Zene szakán tanul, operaénekesnek készül. Csodálatos hangjával hamar belopta magát a közönség szívébe.

Mulatós zene
A vasárnap esti műsorprogram igazi zenei csemegét kínált a már több ezerre duzzadt közönségnek, hiszen a Sláger Tv-ből jól ismert mulatós zenét előadó művészek következtek. Elsőként a tájainkon is jól ismert, hazai pacsirtahangú Mohácsi Brigi lépett a színpadra a sok ismert régi és új slágerével. A közönség soraiban több férfi kezében véltük felfedezni a szeretet virágcsokrát, amelyet alig vártak, hogy átadhassanak kedvenc énekesnőjüknek. Brigi hozta a megszokott formáját, a közönség együtt tombolta vele az ismert slágereket, hangja villámként hasított bele a levegőbe, amely végig a Kösmő-patak völgyében Hegyközpályitól szülőfalujáig, Paptamásiig hallatszott. A hangulat fokozása érdekében lement a színpadról, és a közönség között folytatta előadását, majd miután megérkezett művész barátja, az Eszem-iszom, dínom-dánom mulatósműsor sztárja, Bunyós Pityu, közösen adták elő legújabb klipjük dalait, amely nagy közönségsikerrel zárult.

 Szikora István (Bunyós Pityu), Nyírparasznya szülöttének vérében nemcsak a bunyózás csörgedez, hanem az igazi mulatós zene is, hiszen az anyaország egyik mulatószene-királyának ma sem maradhatott el a tőle közkedvelt polgármesterrel való közös éneklése, felszólította hát Somogyi Lajos hegyközpályi polgármestert, hogy elénekelhessék kedvenc nótáját."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése