2016. július 26., kedd

Ünnepeltek Szalárdon

Fotó: Kucharszki Zoltán 
 Fotó: Kucharszki Zoltán

"Több helyszínen, többféle programmal is várták a szalárdiakat az elmúlt hétvégén, a XVI. alkalommal megtartott községi napokon, amely hagyományőrző jelleget is öltött: az Adorján-vár romja közelében a lovas hagyományokat elevenítették fel, korhű ruhákban az Érmellekről és Hegyközből, valamint a Magyarországról érkezettek." - írja F. N. L. a Reggeli Újságban. 

"A szalárdi sportpályán a szórakoztató rendezvények kaptak helyet. Pénteken este a fiatalokat várták diszkóval, szombaton pedig több fellépő is szórakoztatta a közönséget.
A hivatalos megnyitót szombaton reggel a vár közelében tartották, ott Nagy Miklós polgármester, Szabó Ödön parlamenti képviselő, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Gellért Gyula nyugalmazott esperes adta át a szót Csűry István református püspöknek, aki áhítatot tartott. Ezt követően a magyarországi Szabolcsról érkezettek adtak át zászlót a helybélieknek, majd lovas és fogathajtóverseny kezdődött. A részletekre visszatérünk."
Forrás : reggeliujsag.ro
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése