2016. július 12., kedd

Aratóünnep volt Csatárban

Fotó: Csikos Rolland 
Fotó: Csikos Rolland 

"Mérsékelt érdeklődés közepette szervezte meg tegnap a második rizsarató és tarlóhántó ünnepséget az Érmelléki Gazdák Egyesülete, ezúttal Hegyközcsatárban, a Kismezőn." - írja a Reggeli Újság.

Teljes cikk : 
"Délelőtt kettesfogathajtó verseny kezdődött, melyen akadály- és vadászhajtás kategóriában mérkőztek meg a fogatosok. A versenyen egy pónifogat is indult, nagy sikert aratva.
A lovasverseny és a díjátadás után a jelenlévők átvonultak egy szomszédos búzatáblához, ahol hat csapat, helybéliek és érmellékiek megmutatták, annak idején miképpen zajlott a betakarítás.
Kaszával vágták a búzát, amit a segítők kévékbe kötöttek, majd csomókba raktak. A tűző napon a többnyire idős részvevők fáradhatatlanul munkálkodtak, miközben a közönséget többségében alkotta fiatalok a nézelődésbe is megizzadtak.
A program délutáni látványos és mindenképp különleges része méltó lehet arra, hogy hagyománnyá váljon. A szervezők szándéka is ez, ezért miután tavaly Albison rendezték meg, idén pedig Csatárban, jövőre Szalacson tartják meg az aratóünnepséget."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése