2016. július 13., szerda

Vakációs bibliahét volt Hegyközcsatárban

 
Fotó : Tóth Zsigmond 

"Július 4–10. között tartottak vakációs bibliahetet Hegyközcsatárban a református gyülekezeti házban. Az idei bibliahét témáját is a KOEN Alapítvány állította össze Jézus és Péter apostol párbeszédére alapozva, amelynek fő kérdése: Szeretsz-e engem? 2 - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"Újra itt a nyár, a vakáció, a játék, a kikapcsolódás és a játszva tanulás ideje. Ebbe a vakációs hangulatba kapcsolódik be a hegyközcsatári reformátusok közössége, a tavalyhoz hasonlóan, bibliahetet szervezve a gyerekeknek. A vakációs bibliahét minden napja a „Szeretsz-e?” kérdésre ad választ a következők szerint: 1. Szeretsz akkor is, ha nem sikerült, akkor is ha „elszúrtam”? Szeretlek, kövess engem! 2. Hogyan kell szeretnem? Szeretlek, engedd, hogy megmutassam. 3. Elmondod, mennyire szeretsz? Szeretlek, hidd el! 4. Mennyit „ér” a szeretet? Szeretlek, vállald fel! 5. Világraszóló szeretet. Szeretlek, add tovább a szeretetemet! Péter apostol történetei (az elhívása, a csodálatos halfogás, az utolsó vacsorai lábmosás, a sánta meggyógyítása) számunkra is megmutatja, hogy Isten mennyire szeret minket. Ezt próbálták Miklós Csaba Péter lelkipásztor, Miklós Spurigán Zoltán kántor és a segítő ifjak a hét folyamán a gyermekek szívébe lopni. 

Izgalmas kihívás


A hétfőtől péntekig tartó foglalkozások alapját öt bibliai történet képezte, kiegészülve az aranymondásokkal, az énekekkel és a központi igazságokkal. A naponta más-más esemény szemléltetése izgalmas kihívás volt az ifjúsági munkatársaknak, akik néhány éve még ők maguk is gyerekként vettek részt az alkalmakon. Nem csekély színészi képességet igényelt a hiteles tolmácsolás. A többszöri ismétlések hatására a gyerekek könnyedén sajátították el a kiválasztott igéket. Hamar megszerették a keresztyén gyerekdalokat, melyek szorosan kapcsolódtak a bibliai cselekményekhez. A heti aranymondás: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” János 3,16. A hatalmas áldozat, amit Jézus az emberért hozott, nem maradhat rejtve, beszélni kell róla, hangzott a felhívás! Továbbadni a mennyei parancsot, fontos kötelesség: „Szeressétek egymást…” lényeges alapját képezi az ember evilági boldogulásának. A gyerekek a héten megtanultak odafigyelni egymásra, mi több, megértették, hogy törekedni kell a szeretet továbbadására. A hosszú tanulás és éneklést egy bőséges uzsonnával zárták, amelyet a gyülekezeti tagok, anyukák, nagymamák, nőszövetségi tagok ajánlották fel és segítettek Miklós Adél tiszteletes asszonynak annak elkészítésében. Vasárnap a Vakációs Bibliahét záróünnepségén a gyerekek örömmel mutatták be a templomban a hét folyamán elsajátítottakat. Öröm volt látni a napi átlagos 50 fős gyereksereget, amint próbáltak elsajátítani minél többet a bemutatottakból."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése