2016. július 22., péntek

Vasárnap is esett, a műsorokat megtartották

 
A magyarországi sztáregyüttes, a Bikini nagyszerű koncerttel rukkolt elő 

"A Bihar Községi Napok vasárnapján, a szombatihoz hasonlóan szinte a délutáni órákig esett az eső. Amikor már úgy nézett ki, hogy a meghirdetett műsorokat a Földvárban meg lehet tartani, a szervezők úgy döntöttek, hogy „megnyitják” a szabadtéri színpadot " - írja Dérer Ferenc a Bihari Naplóban.


"Igazuk volt a szervezőknek, a felhők nem kerülték ugyan el Bihart, de az eső a délutáni órákban már nem esett, úgyhogy az összes betervezett műsort elő tudták adni. A szombatról elmaradt diákok is felléptek – igaz, ekkor még nem volt szép idő – de a szülők jelenlétében ez a műsor is lezajlott. Ahogyan a motoros találkozó is, igaz, a betervezett vetélkedőket már nem tudták megtartani. A továbbiakban Ana Maria Gal és a Florile Bihorului programja következett, mely előadást gyakorlatilag teljes mértékben már gond nélkül meg tudták tartani. A nap egyik közönségvonzó előadása volt a Székelyhídi Tini Dance Center táncosainak mintegy órás műsora, melynek keretében a helybeli táncosok is felléptek, a Happy Dance és a Blike, akik igazi show-hangulatot teremtettek az ekkorára már szép számban összegyűlt népes közönség nagy megelégedésére. Oláh Katalin tanítónő, koreográfus, a Tini Dance Center „mozgató ereje” most is kitett magáért, a műsor felvezetésével nagyban hozzájárult a sikerhez.

Bodri és Miskakancsó
Ezt követően egy, a vidékünkön először szereplő csapat, a Szolnokról érkezett és az egzotikus nevet viselő Bodri és Miskakancsó két fiatal előadóművésze szórakoztatta a közönséget. Látva a közönséget, akik a színpad elé merészkedtek, érezhető volt, hogy e csapat előadása tetszik a közönségnek. Az énekesek hagyományos magyar népdalokat, nótákat feldolgozva, zenekari hangszereléssel adták elő műsoruk keretében, kiváltva a közönség elismerését. Csak csendben jegyezzük meg, érdemes ezeket a fiatalokat meg-meghívni az ilyen jellegű rendezvények.Mi azért is rendezzük ezeket a községi napokat, hogy akik ide kijönnek, azok jól érezzék magukat, hogy a község fiataljai, gyerekei minél többször mutassák be tudásukat. Ők azok, akik megmozgatják a falut és a szülők is akkor re, hiszen, amit csinálnak, szinte egyedi.
Közben a helyszínre érkezett Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, aki Nagy Gizella polgármester társaságában a szabadtéri színpadról néhány frappáns mondattal köszöntötte a Bihar Községi Napokon jelen lévő közönséget, jó szórakozást kívánva mindenkinek. Az esti órákban a magyarországi sztáregyüttes, a Bikini fellépése előtt már több ezer ember gyűlt össze a bihari Földvárban. Sokan merészkedtek a szabadtéri színpad elé, hogy minél közelebb legyenek D. Nagy Lajoshoz és csapatához. Az együttes műsorát úgy állította össze, hogy először a legújabb számaikat játszották, majd később csendültek fel a sokunk által ismert dalok. Nagy bulit csinált a Bikini a bihari Földvárban a boldogok, ha látják: a gyerekeikkel igenis komolyan foglalkoznak, és lehetőséget biztosítanak számukra a bemutatkozáshoz” – mondta Nagy Gizella, aki immáron az ötödik mandátumát tölti az elöljáró tisztségben. hálás közönség nagy megelégedésére. A település legnagyobb ünnepe egy sikeres tűzijátékkal zárult.
Immáron a 16.

A rendezvény egyik „üres járatában” sikerült szót váltanom Nagy Gizella mérnökkel, Bihar község polgármesterével. „Ez a községi nap immáron a 16., amióta én vagyok a polgármester. Igyekeztünk úgy összeállítani a kétnapos rendezvény műsorát, hogy mindenki találja meg az őt érdeklő műsort, mindez végig érezhető, hiszen már szombaton az esti koncerteken nagyon sokan vettek részt. A település gyerekeinek műsorán teljesen megtelt a szabadtéri színpad előtere. Ami a csapatmunkát illeti, sokan segítettek bennünket, hogy a település legnagyobb ünnepe sikeres legyen, köztük kiemelkedik: az alpolgármester Nemes Ferenc, az RMDSZ elnöke Barczag Katalin, valamint Szilágyi Zoltán – aki most mint polgármesteri tanácsadó dolgozik a hivatalban. Igyekeztünk mindent úgy összehozni, mint ahogy már említettem, hogy mindenkinek feleljen meg az ízlése szerint. De elsősorban is a helyi tehetségeknek, a bihari gyerekeknek biztosítottunk lehetőséget, hogy legyenek minél többet jelen a színpadon. Mondhatom, hogy a műsor nagy százalékát a bihari gyerekek töltötték ki "
Forrás : Bihari Napló/ pressdisplay.com

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése