2016. július 19., kedd

Vakációs bibliahetet tartottak Biharszentjánoson

 

"Ha nyár, akkor vakációs bibliahét Biharszentjánoson. A bibliahét előtt összeültünk a vallástanárnővel, a tanítónőkkel és az óvónőkkel, hogy megbeszéljük a bibliaheti teendőinket." - írja Csomay Árpád,Szilágyi Gyöngyi és Barabás Imre a Bihari Naplóban.

"A bőség zavarával küszködtünk, mert három témánk is volt: a magyarországi Örömhír szerkesztőségétől; a Királyhágómelléki Református Egyházkerület munkacsoportjától és a KOEN alapítványtól. Az utóbbira esett a választásunk az óvónők javaslatára, mivel ebben külön feldolgozás van a kis gyermekek számára. A másik két anyagot év közben fogjuk felhasználni. A szeretet volt a téma: Szeretlek, kövess engem (Péter elhívása – a csodálatos halászat). Szeretlek, szeress te is, ahogy megmutattam (A lábmosás). Szeretlek, hidd el! (Péter találkozása Jézussal a Genezáret partján). Szeretlek, vállalj fel engem! (A sánta meggyógyítása az Ékes kapuban). Szeretlek, add tovább! (Péter és a pogány Kornélius találkozása). A gyermekek megértették, hogy aki megérezte Jézus szeretetét, az nem teheti, hogy ne adja tovább. „Ahogy én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” – mondta Jézus. Naponta átlag 50-60 iskolás és 30-40 óvodás vett részt a foglalkozásokon. Reggelente a munkatársakkal és I.K.E. tagjaival a templomban összegyűlve imádságban kértük az Isten áldását és segítségét. Az Úr áldása nem is maradt el, mert a gyermekek nagy áhítattal figyeltek, énekeltek, és örömmel kézimunkáztak.

Adakozás
Sok adomány érkezett a hívektől és a szülőktől (gyümölcs, sütemény, édesség, üdítő, ásványvíz és pénzadomány is). Több mint 30 család adakozott. Köszönetet mondunk nekik és mindenekelőtt Istennek, Aki bőséges adakozásra buzdította őket. Így bővelkedtünk anyagiakban és lelkiekben egyaránt. Vasárnap délután családi délutánt szerveztünk. A szülők ugyanis egész héten dolgoztak, de meghívót kaptak a családi délutánra, hogy gyermekeikkel együtt örvendezhessenek, amikor bemutatták a héten tanultakat. Istentisztelet után átmentünk a kultúrotthonba, ahol a gyermekek játszhattak, szórakozhattak a szüleikkel együtt. Szabadtéri foglalkozást terveztünk, de az esős idő meggátolt ebben. A nőszövetség tagjai palacsintát sütöttek, és úgy vártak bennünket a finom meglepetéssel. Kicsik és nagyok nagyon jól éreztük magunkat. Már-már sötétedett, amikor búcsút vettünk egymástól. Jó volt megélni a családoknak a nagy családban, a gyülekezetben azt, hogy milyen nagy hatalma van az Úr Jézusnak, aki a 21. században is élővé tudja tenni a szeretetét azok szívében, akik alázattal szolgálnak a vezetése alatt.  "
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése