2016. július 1., péntek

Kényszerű halasztás Szentjobbon

Kényszerű halasztás Szentjobbon 
 © Molnár József szentjobbi polgármester 

"Csütörtökön megalakult Szentjobb község Helyi Tanácsa, ám nem mindennapi körülmények között el kellett odázni az alpolgármester megválasztását. " - írja  Rencz Csaba a Bihari Naplóban.

Teljes cikk : 

Ahogyan arról beszámoltunk, Szentjobb község Helyi Tanácsának alakuló ülését már június 24-re, majd 27-re is összehívták, ám a megválasztott 11 tanácsos közül egyiken sem jelent meg az RMDSZ 5 képviselője (4 PNL-s, 1 PSD-s és 1 ALDE tanácsos van még). Csütörtök délre hívták össze a harmadik alakuló ülést, ami már sikerrel (mint később kiderült: félsikerrel) járt. Vagyis minden tanácsos megjelent és miután a Prefektúra képviselőjének jelenlétében ellenőrizték és érvényesnek találták a mandátumokat, valamennyien letették az esküt, csakúgy, mint Molnár József független polgármester.
Mentőt kellett hívni
Ezt követte az alpolgármester megválasztása. Két jelölés hangzott el: Zatykó Jácint (RMDSZ) illetve Oprea Viorel (ALDE). A titkos szavazás eredménye: 5 – 5 és egy érvénytelen voks. Utóbbi jelölt közben elhagyta a gyűléstermet, mint kiderült, rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni, ami Nagyváradra szállította. Ennek következtében a szavazást nem lehetett megismételni, ám a képviselő-testület szakbizottságait megalakították. Molnár József kérdésünkre elmondta: a Prefektúra szakértőivel konzultálnak a kialakult helyzet megoldásáról, de valószínű, hogy a testület első ülésén megismétlik az alpolgármester választását. Erre júliusban kerül sor, annál is inkább, mert a tanácsosoknak több ügyben is kell határozatokat hozniuk."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése