2016. július 5., kedd

Sport, zene, gyermekműsorok Pályiban

 
A helyi Sportcsarnokban rendezett kézilabda-megmérettetésen részt vevő csapatok 

"Új helyszínen tartották meg július 2–3-án a 12. Hegyközpályi Községi Napokat, szombaton a sport és a község gyermekeinek műsorai domináltak. Megszoktuk, ha Hegyközpályi Községi Napok vannak, akkor annak lebonyolítási helyszíne a száldobágyi akácosrét." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.

Teljes cikk : 


"Az idén új helyszínen tartották meg a kulturális rendezvényt, visszatértek az eredeti helyszínre, a szép tágas bekerített hegyközpályi labdarúgópályára. A rendezvény már a délelőtti órákban elkezdődött a helyi Sporcsarnokban, ahol a Hegyközpályiból, Érbogyoszlóból, Tasnádról és Érmihályfalváról érkezett kézilabdáslányok mérhették össze tudásukat. Nagy volt az izgalom és a küzdelem a pályán, akárcsak a lelátón, de a rendezvényt a fair play jellemezte. A hosszú küzdelem után végeredmény született, az idei kupát a tasnádi lányok vihették haza, második Érmihályfalva, harmadik Pályi és a negyedik Érbogyoszló. A nagy kánikula ellenére is sokan kilátogattak a focipályára július 2-án a XII. Hegyközpályi Községi Napok kezdő napján, amikor elsőként a hegyközújlaki óvodások és kisiskolások (felkészítő Almazsán Mónika és Molnár Júlia tanítónő) bemutatójának tapsolhattak a jelenlévők. A gyerkőcök nagyszerűen mozogtak a színpadon, a szülők, nagyszülők, testvérek, rokonok biztatására, látszott hogy élvezik a produkciót. Ezt követően a hegyközszáldobágyi óvodások és iskolások szép helyi jellegzetességű népviseletben vonultak fel a színpadra, egy hagyományőrző zenés táncos előadást mutattak be nagy sikerrel, a közönség hatalmas tapssal jutalmazta a kis művészek előadását (felkészítő Deák Szebeni Gyöngyi, Sánta Salomé). A szülők, rokonok árgus szemekkel figyelték csemetéiket, ők talán még jobban izgultak, mint a gyerkőcök. 

Bemutató
Az iskolások és óvodások zenés táncát sportbemutató követte a Hegyközpályi Hagyományőrző karatesportolóinak köszönhetően (edző Nagy Zoltán) egy harcművészeti összeállítást láthattunk. A csapatban az egy szem lány férfiasan küzdött, benne volt a bizonyítási vágy. A hegyközcsatári Angels és a nagyváradi Mistique menettáncosok közös fellépése most is nagy sikert aratott a hegyközpályi labdarúgópályán. A két csapat legutóbb Aradon megszervezett kvalifikációs versenyen kiharcolta a részvételt az októberben megrendezendő angliai Európa-bajnokságra, de előtte augusztusban egy görögországi nemzetközi versenyen kell részt venniük, valamint kivívták maguknak a 2017ben Horvátországban megrendezendő világbajnokságon való részvételt is. A két csapat szponzorok híján anyagi gondokkal küzd (a szülők már nem bírják ezt a hatalmas terhet), így kérdésessé vált az elutazás. Itt szeretnének felkérni bárkit, aki bármiben tud segíteni, tegye meg, akár e cikk A következő magyarországi sztárelőadó már járt a Hegyközi Napokon, ahol hatalmas sikere volt, Janicsák Veca, Fonogramdíjas magyar énekesnő. Édesapja Janicsák István előadóírójánál is, aki a megfelelő helyre irányítja a segíteni akarót.

Shing Viki
A biharpüspöki Passion Dance Tánccsoport nagyszerű tehetségekkel rendelkezik, utoljára éppen a Biharpüspöki Napokon lépett fel nagy sikerrel. A siker itt Pályiban sem maradt el. A sokszínű és főleg „show”-táncban utazó Sunshine tánccsoport 2007 óta működik, a legifjabb tagjuk ötéves, a legidősebb pedig tizenöt, vezetőjük és irányítójuk Szabó Tímea.


A nyári kánikula alábbhagyott, amikor megérkezett az indiai gyökerekkel rendelkező Shing Viki, aki Király Viktor háttérénekesművész, zenész, dalszövegíró, a Z’zi Labor énekese, vezetője. Előadásával nagy sikert aratott Hegyközpályiban is. Az első nap reggelig tartó diszkóval ért véget. nőjeként már megcsillogtatta csodálatos énekhangját, majd a Rising Star énekesnőjeként vált ismertté, csodálatos hangja messze elhallatszott a völgyben. "
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése