2016. június 26., vasárnap

A harmadik Gombafesztivál zajlott Kisszántón

A harmadik Gombafesztivált a kisszántói óvodások műsora nyitotta meg

"Harmadszor rendezték meg a kisszántói Gombafesztivált. A finom ételek mellett sztárvendég és egyéb programok várták a szórakozni vágyókat. A rendezvényt a kisszántói óvodások műsora nyitotta meg, akik mind szüleik, mind a közönség arcára mosolyt varázsolt " - írja Csiger Máté Krisztina a Bihar Naplóban.


"A jó Isten is mosolygós szemmel tekintett június 18án, szombaton Kisszántóra. A napok óta tartó és egyre szörnyűbb károkat okozó esőzések aznap elkerülték a települést. Kellemes meleg, napsütéses idő köszöntötte a délután kezdődő rendezvényt. A 18 órára meghirdetett nyitás előtt már rengeteg ember üldögélt a történelmi emlékműnek nyilvánított óriási bükkfa árnyékában. Sokan leskelődve álldogáltak a főzősátrak előtt, arra várva, hogy részeseivé válhassanak a kulináris élvezetekkel csábító ételeknek. A hagyományos gombás pörkölt nokedlivel nagy népszerűségnek örvendett, de az ínyencek is találtak kedvükre valót, hiszen a gombával töltött töltött káposzta és a gombás slambuc is szerepelt a menük között. Hét csapat főzött, név szerint a következők: Kisszántói Nőszövetség, Silver Probors Idősek Otthona, Champignon Ladyk, Paul Tivadar és csapata, Gagyi László és csapata, Paul Zénó és csapata és a Nagyszántói Nőszövetség. Minden csapat nagyon finomat főzött, és nem is szeretnék senkit sem kiemelni, csak megemlíteném, hogy az Idősek Otthona csapata Aki teheti, jövőre látogasson el! Végszóként pedig: köszönet jár Paul Tivadarnak, aki minden csapat számára biztosította a gombát, és aki egyben az esemény nem hiv a minden fellépőnek egy-egy finom tányér étellel kedveskedett. 

Az óvodások
A rendezvényt a kisszántói óvodások műsora nyitotta meg, akik gyermeki bájukkal mind szüleik, mind a közönség arcára mosolyt varázsoltak. Kicsit később a Borsi Galagonya Néptánccsoport szórakoztatta a nagyérdeműt. Most is, mint mindig, kitűnőek voltak. Az est sztárvendége, Postás Jótalos fővédnöke, és természetesen a Borsi Polgármesteri Hivatalnak, aki minden lehetséges módon támogatta és felkarolta ezt a rendezvényt is. zsi közben megérkezett, és próbált beolvadni a tömegbe, ami nem sikerült neki, többen is fotózkodtak vele. Közvetlensége, barátságossága mindenkinek jólesett, és az esti koncert hangulatát is megalapozta. Közben a színpadról kellemes muzsika szólt, amit a Koktél zenekar biztosított, sokakat a pódium előtti térre csalt, a bátrabbak táncra is perdültek. De a szervezők még egy meglepetéssel készültek, főleg a férfiaknak, mégpedig azzal, hogy a helyi kultúrházban megtekinthető volt a magyar–izland európai bajnoki mérkőzés. Bizony a foci összetartó ereje, a közös szurkolás hangulata és a sikeres döntetlen eredmény emelte a hideg sör eladási arányát. Talán épp ezért, vagy lehet a véletlen hozta így, de a sztárvendég, Postás Józsi koncertje is csak a meccs után, 21 órától kezdődött, és fergeteges hangulatban szórakoztatta a közönséget. A fellépés után autogramot osztogatott, és minden kedves rajongójával fényképezkedett. A koncert után folytatódott a zene, és a legkitartóbbak éjszaka kettőig ropták a táncot.
 

Egy nagyon jó hangulatú rendezvény volt ez, ami nemcsak az ételeknek köszönhető, hanem családias hangulatának is, hiszen itt mindenki mindenkit ismer, az emberek közvetlenek és nagyon vendégszeretőek."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése