2016. június 3., péntek

V. Bográcsgulyás főzőverseny Biharszentjánoson

 
Sokan voltak kíváncsiak Kaczor Ferire 

"Finom illatok, ízletes gulyások, szikrázó napsütés és fergeteges hangulat fogadta azokat, akik vasárnap délután kilátogattak az V. Bográcsgulyás főzőversenyre, Biharszentjánosra." - írja Csiger Maté Krisztina a Bihari Naplóban.

"Immár V. alkalommal rendezték meg Biharszentjánoson a Bográcsgulyás főzőversenyt. Bátori Géza, Bors község polgármestere nyitotta meg a rendezvényt örömét fejezte ki, hogy ez az esemény hagyománnyá vált. Hiszen, „egy ilyen rendezvénynek összetartó ereje van” – fogalmazott a polgármester. A versenyre 12 csapat nevezett be, versengtek baráti társaságok, nőszövetségek, kórus, iskola és örvendetes szívvel mondhatom, hogy községünk mind a négy faluja képviselte itt magát. A finomságok mellett pedig helyet kapott a szórakozás is, hiszen színes programmal készültek a szervezők. A Margaréta Majorett csoport nyitotta a program kavalkádot, akik most is, mint mindig remekül táncoltak, és elmondhatom, hogy repülő botjaik igazi mestereik ők, bármerre járnak díjakkal térnek haza. De az igazán elképesztő mutatványok csak ezután következtek, amikor is a Sunshyne Sportgimnasztika hihetetlenül hajlékony leányai léptek a színpadra. Stílusváltás következett, hiszen a Szentjánosbogár Néptánccsoport volt a soron lévő, ők pedig állták a sarat és megmutatták, hogyan mulat a magyar. De a gyerekek előadásainak még nem volt vége, mert nem csak táncolni tanulnak ezek a gyerekek, hanem zeneoktatásban is részesülnek. Megmutatták tehetségüket a furulyások, a zongoristák és a gitárosok is.
Miközben a csapatok felszolgálták a szakavatott zsűrinek a gulyásokat, a színpadon megkezdődtek a könnyű zenei programok.
Zenei programok
A Happy End zenekar szórakoztatta a közönséget, a jól ismert Bartha Bernadett énekelt. A rendezvény egyik várt pillanata következett, az eredményhirdetés. Mindenki nagyon finomat főzött és minden csapat kitett magáért, épp ezért oklevelet kapott: Török Ferenc és csapata, Ágaston Norbert és csapata, a szentjánosi Lónyay Tivadar Általános iskola csapata, a Connect group csapata, Kakócz Laló és csapata és Dima Viktor és csapata. E két utolsó csapatról pedig megemlíteném, hogy egy nemes feladatot is elláttak, még pedig Böjte Csaba fogadott árváinak gyűjtöttek. További négy csapat külön oklevelet kapott mégpedig: a biharszentjánosi református kórus csapata a legszínesebb gulyásért járót, a Weekend Bátori csapata a legtartamasabb gulyás díját, a nagyszántói nőszövetség a leggazdagabb gulyás díját, a kisszántói nőszövetség pedig a legbabosabb gulyás díját vihette haza.
A Gulyások Bajnoka címet a biharszentjánosi nőszövetség nyerte el. De az itt felsoroltak száma még csak 11, mert a 12. csapat a Borsi Polgármesteri Hivatal volt, akik nem versenyeztek, hanem minden fellépőt megajándékoztak egy adag finom gulyással. Ezután az est sztárvendége következett, a tévéből már jól ismert Kaczor Feri. Bizony nagyon sokan mulattak nótáira, a nézőtér megtelt az emberekkel és remek hangulatú koncertet adott.
De a koncert vége nem jelentette az esemény végét, hiszen a Happy End zenekar nem sötétedésig, hanem majdnem éjfélig zenélt, azt hiszem mindenkinek „elhúzták a nótáját”, vagy éppen slágerét."
Forrás : pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése