2016. június 29., szerda

Sikeres volt az alakuló ülés Pályiban

  

Fotó : Tóth Zsigmond

"Megalakult szombaton Hegyközpályiban a Helyi Tanács, amelyen alpolgármestert is választottak. Ennek ellenére nem indult zökkenőmentesen a Hegyközpályi Helyi Tanács alakuló ülése." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"A szombat délután 17 órára meghirdetett ülés a nagy kánikula okozta áramkimaradás miatt késett, ráadásul az áramfeszültség tetemes kárt is okozott a Polgármesteri Hivatal számítógépes hálózatában, de minden jó, ha a vége jó szoktuk mondani, az akadályok elhárultak és innen simán, gördülékenyen zajlott le az alakuló ülés. Delorean Gyula a Bihar megyei Kormányhivatal helyettes kormánybiztosa elnöklése mellett vette kezdetét az ülés, aki elsőként a június 5-i választásokról készült bírósági és kormánybiztosi határozatot ismertette, majd felkérte a tanácsosokat, hogy tegyenek jelöléseket és válasszanak egy Hitelesítő Bizottságot, akik minden megválasztott személy iratcsomóit átvizsgálva jegyzőkönyvbe rögzítsék annak hitelességét. A bizottság munkáját követően a Helyi Tanács tagjai kezüket a Bibliára és Románia Alkotmányára téve letették az esküt megerősítve azt aláírásukkal. 

A hivatali eskü
Az elkövetkező három hónapban a korelnök Szabó Zsigmond Sándor lesz a gyűlést vezető elnök, a tanácsosok határozata alapján. Somogyi Lajos az újonnan megválasztott polgármester a tanácsosok, a helyettes kormánybiztos és Jakob Vilma jegyző jelenlétében felolvassa a hivatali esküt, amelyet kézjegyével pecsétel meg. Mivel csak Szebeni Sándort jelölték a tanácsosok alpolgármesternek, a titkos szavazáson a 11 tanácsos teljes bizalmát élvezve lehet ismét Hegyközpályi község alpolgármestere.
A továbbiakban is gördülékenyen zajlott az alakuló ülés, a három bizottságba öt-öt tagot jelöltek a tanácsosok, amelyet egyhangúlag fogadtak, el helyt adva minden politikai párt képviselőjének a bizottságokban. A Hegyközpályi község Helyi Tanácsa 11 tagból áll, összetétele politikai pártok szerint: 6 RMDSZ, 1 EMNP, 2 ALDE, 1 PSD, 1 PNL, név szerint Bódi László, Csarnai Attila, Petri Zoltán, Szabó Margit, Szebeni Sándor, Tóth Zoltán, Szabó Zsigmond Sándor, Brávácz Csaba, Papp György, SferleaBig Cristian-Mircea, Pantea OvidiuGeorge."
Forrás : pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése