2016. június 4., szombat

Köszönet Vitályos Barna, Hegyközcsatár leköszönő polgármesterének

 
Vitályos Barna.Forrás : biharmegye.ro 

Három mandátum után Vitályos Barna átadja a polgármesteri széket egy fiatal helyi vállalkozónak,Bónisz Sándornak - olvashattuk.Mióta szolgál? 1996 - 2000 között tanácsos,majd 2000 - től alpolgármester lett,később Hegyközcsatár és Pályi szétválásától kezdve, 2016-ig volt polgármester Vitályos Barna Hegyközcsatár községben.

20 év a politikai életben nem kicsi idő.Volt olyan időszak amikor sokat fejlődött Hegyközcsatár,de volt amikor keveset fejlődött a község,mert az RMDSZ ellenzékben volt.Vitályos Barna munkájáról,eredményeiről sokat lehetne írni.Jó vagy rossz polgármester volt?Nagyon nehéz válaszolni.Az tény,hogy Vitályos Barna sokat tett Hegyközcsatár községért.Nem minden esetben tudta megvalósítani a kitűzött célokat. Vitathatatlan az érdeme,de nem volt megelégedve.Szeretett volna többet tenni.Édesapja példáját követte,de sajnos minden helyzetet nem tudott megoldani a község javára.Az is lehet,hogy nem csak rajta múlt.ha ismerjük az ország helyzetét,és a lakosság mentalitását,megértjük,hogy az őszinte,jó szándék nem elég a célok megvalósításához.Nem tudok egyértelmű választ adni,mert nem vagyok Hegyközcsatár község lakosa. Az eredményeket láthatjuk,és érzékelhetjük.Neve,munkája beleíródott Hegyközcsatár történelmébe.

Miért nem lesz továbbra is polgármester? D. Mészáros Elek ezt írta róla :
"Számtalan terv, ötlet kavarog még Vitályos Barnában. De orvosának tanácsára, egészsége érdekében átadja az elöljárói széket június 6-án. A továbbiakban is segít, tanácsot ad, ha felkérik rá.Lelkiismeretes munkára volt szükség ahhoz, hogy a 2002-ben a tanácsnál használt kurblis telefontól eljussanak a szélessávú internet kiépítésének gondolatáig. De talán még többet kellett tennie azért, hogy Vitályos Barnaként emlegessék, ne pedig Vitályos Gyula fiaként, akit negyvenkét évig jegyzőként tiszteltek, megbecsültek az emberek oly módon is, hogy sosem szólították titkár elvtársnak." Forrás : biharmegye.ro 

Mit írhatok a magam részéről? Köszönet Vitályos Barna, Hegyközcsatár leköszönő polgármesterének '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése