2016. június 17., péntek

Hegyköztótteleki Jót tesz feszt volt

 

"Jól sikerült szombaton a hegyköztótteleki jótékonysági rendezvény, amelyet a kultúrházban és annak udvarán tartottak. Természetesen mindezt összekötöttük egy kellemes délutánnal és estével, ahol egy pillanatra mindenki megfeledkezhetett gondjairól." - írja a Reggeli Újság.

"Egyszer volt,… és máskor is lesz! Akár így is kezdhetném tudósításomat, a 2016. június 11-én Hegyköztótteleken megtartott első jótékonysági fesztiválról a Jót Tesz Feszt-ről. A kitűnő hangulatú szabadtéri rendezvény szombaton délután 14 órakor vette kezdetét bográcsgulyás főzéssel, amelyre 14 csapat nevezett be, a hozzávaló húst, a helyi nemes szívű vállalkozó Ritter István ajánlotta fel, és finom borral ajándékozta meg a csapatokat. A kultúrház udvarán a kezdéskor három méterre sem lehetett látni a füsttől, de a lelkes csapatokat fűtötte a bizonyítási vágy, hogy minél több bográcsgulyás jegyet adjanak el ezzel járulva hozzá a jótékonysági gyűjtéshez. A klubban süteményeket lehetett vásárolni, amelyet a lelkes sütni kedvelő asszonyok készítettek, nem kevesebb, mint 40 félét, több mint 40 tepsivel. A jótékonysági rendezvény főszervezője a közösség mozgatórugója, Iványi Ilona elmondta: „a rendezvény célja elsősorban az volt, hogy a fesztivál folyamán befolyó pénzből befejezhetők legyenek a falu templomának belső munkálatai.
Befejezett munkálatok
Természetesen mindezt összekötöttük egy kellemes délutánnal és estévvel, ahol egy pillanatra mindenki megfeledkezhetett a mindennapok bújáról-bajáról és katolikus keresztényi módon egy családként ünnepelhetett, szórakozhatott. Bizonyítván ezzel is, hogy az év minden napján szerethetjük egymást és odafigyelhetünk egymásra, adott esetben felvidíthatjuk, szórakoztathatjuk, akár egy jól sikerült mondattal jókedvre deríthetjük a másikat. Hiszen a legolcsóbb fizetőeszköz a világon a mosoly, ráadásul bőven akad belőle és jócskán kamatozik is!”- mondta Iványi Ilona.
Kruzslitz Imre a gyülekezet plébánosa is fakanalat ragadott ő is ki akarta venni részét a feladatból, egy-egy kóstolás közben elmondta: „…örülök, hogy a falu közössége egy szívvel lélekkel fogott össze, hogy befejezhessük templomunk belső felújításának munkálatait, de mindehhez kellett a jótékonyság, egy szervező csapat, akik véghez viszik az elképzelést. Mindannyian tudjuk, hogy a jótékonyság egyike a legfontosabb erényeknek. A jótékonyság életünk és egész társadalmunk szövedékének részévé vált.
Való igaz, hogy a jótékonyság az egészséges és emberséges társadalom jellemzője, ám ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy voltaképp miért jótékonykodunk, miért érezzük szükségét annak, hogy megoszszuk javainkat másokkal, nagylelkűségünk furcsa ellentmondás korlátaiba ütközik.” – mondta a plébános. A Szentírás több helyen utal az adakozásra, az Újszövetségben Jézus talán még nagyobb hangsúlyt fektet a jótékonykodás fontosságára. „Ha tökéletes akarsz lenni – felelte Jézus –, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, így kincsed lesz a mennyben” (Mt 19, 21).Az udvaron nagy volt a sürgés-forgás, emelte a rendezvény színvonalát és fontosságát jelenlétével Vitályos Barna a község polgármestere, a rendezvény egyik védnöke, ott volt a Helyi Tanács új csapata az újonnan megválasztott polgármesterrel Bónisz Sándorral, sok-sok fiatal, sok adakozni vágyó. Megtudtuk, hogy voltak olyan személyek, akik pénzbeli adományt adtak ki-ki anyagi erejéhez képest.
Jó hangulat volt
Ez idő alatt a kultúrotthonban Mesi és Tibi bohócok szórakoztatták a gyerekeket és szüleiket, egy adott pillanatban előkerültek a lufik, amelyből különböző figurákat formáltak az ügyes kezek. Már kezdett sötétedni, amikorra megtelt a kultúrház szórakozni vágyókkal, akik fontosnak tartották, hogy eljöjjenek a jótékonysági bálba. A jó hangulatról a Sláger Boys zenekar kitűnő hozzáértéssel gondoskodott, hiszen nem volt olyan, aki ne próbálta volna ki a táncparkettet. Jól szórakoztunk, és a hajnalig tartó vigasság alatt egyszer sem feledkeztünk meg arról, hogy emberek, keresztények vagyunk! Köszönet mindazoknak, akik fáradságos munkájukkal és kitartásukkal részt vettek a szervezésben, az est lebonyolításában! Végül, külön köszönet illesse a faluközösséget, a polgármestert, a Ferences nővéreket, a süteményeket készítő hölgyeket, a bográcsos ételeket főző csapatokat, Nagy Sándort, akinek a plakátokat, okleveleket, szórólapokat köszönhetjük, nem csak most, hanem minden rendezvényünkön, a körzeti RMDSZ-t."
Írja a szerkesztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése