2016. június 16., csütörtök

Új csapat, új polgármester Csatárban

 
Bónisz Sándor polgármester 


"Megszerezte többségét az RMDSZ a Hegyközcsatári Helyi Tanácsban, ugyanakkor vesztett egy tanácsosi helyet az elmúlt mandátumhoz viszonyítva. Az új polgármester Bónisz Sándor." - írja Tóth Zsigmond.


"A község lakosai nagyon sajnálják, hogy Vitályos Barna, aki tizenhat évig volt Hegyközcsatár elöljárója, nem indult újból a polgármesteri tisztségért való megmérettetésen, elmondása szerint egészségi állapota miatt hozta ezt a nehéz döntést, hiszen sokan még az utolsó pillanatokban is hívták, győzködték, de mivel egy komolyabb műtéti beavatkozásra vár, nem ismervén annak gyógyulási lefolyását, nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni az egész községet, tisztségviselőket, hiszen a kimaradás miatt nem láthatja el kellő odafigyeléssel feladatát. Az újonnan megválasztott polgármester Bónisz Sándor, akivel szombaton a hegyköztótteleki jótékonysági rendezvényen találkoztunk, még nem kapta kézhez a kinevezést, de naponta ott van figyel, tanul próbálja elsajátítani a kezdő lépéseket, betekintést tesz a be nem fejezett pályázatokba, a most megnyert pályázatokat készítik elő, tervezi a következő négy év munkamenetét. Bónisz Sándor mezőgazdasági vállalkozó és Hegyközcsatári Közbirtokosság elnöke. Elmondta, hogy meglátása szerint attól sikeres és fejlődő egy község, ha vezetése elszánt, jól képzett, kreatív, nyitott, menedzser szemléletű, értékteremtő. A sikerhez azonban nem elég az elszántság, kell egy jó csapat is, akik támogatják. A tanácsosi csapatban megtalálható az egészségügy, oktatás, szociális ügyek, kultúra, sport, hagyományőrzés és mezőgazdaság továbbá a vállalkozók képviselete." - írja a Hegyközi.

„Az elkezdett programokat be fogjuk fejezni, sőt a község új szintet lép a következő négy évben le fogjuk aszfaltozni az összes utcát Hegyközcsatár községben (Hegyközcsatár, Hegyköztóttelek, Síterben és Sítervölgyön). Megnyertünk egy pályázatot 355.000 euró értékben egy új After School (hosszított iskolai program engedélyeztetett konyhával), amelyet a hegyközcsatári központi iskola udvarán építünk meg. Befejezzük a csatornázási munkálatokat, a tótteleki sportkomplexumot, a diáktábort, de szándékomban áll a csapattal az egyházi és falusi turizmus fellendítése, a lakosság életfeltételének javítása, új parkok, játszóterek létrehozása, a meglévők karbantartása a hagyományőrző, kulturális és ifjúsági rendezvények további támogatása, és mindaz, amit a választási programunkban meghirdettünk. Mindezek mellett persze a mindennapi gondok, elintéznivalók megoldása a feladat, vagyis a falu szolgálata” – mondta a polgármester. A Helyi Tanács 11 tanácsossal működik Hegyközcsatárban, amelyből 7 RMDSZ-es, 3 EMNP-és, és 1 PNL-és. „Szeretném megköszönni a ránk leadott szavazatokat a község lakosainak, az élet megy tovább, Isten segedelmével folytatjuk az elkezdett munkát, a kinevezésemet követően, akárcsak elődöm Vitályos Barna idején, az ajtó mindenki előtt nyitva fog állni, keressenek meg bátran problémáikkal és a lehetőségekhez mérten orvosoljuk azokat.” – fejezte be értékelését a polgármester.  "




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése