2016. június 28., kedd

Megalakult a szalárdi Helyi Tanács

 
Egy közös fotón az alakuló ülés résztvevői

"Szalárd községben pénteken tartotta alakuló ülését a Helyi Tanács, az ülésen jelen volt Delorean Gyula alprefektus és a Bihar megyei RMDSZ részéről Borsi Lóránt ügyvezető alelnök." - írja Kőrösi Tímea a Bihari Naplóban.


"A hiánytalanul megjelent tanácsosokat Delorean Gyula alprefektus, dr. Nagy Miklós polgármester és Damian Adriana Gabriela jegyzőnő köszöntötte. Az alprefektus felolvasta Claudiu Adrian Pop prefektus határozatát az alakuló ülésről, valamint ismertette a napirendi pontokat. Szalárd község tanácsosai a következők: Kendi Dezső, Dani Zoltán, Elek József, Nagy Sándor, Guba József-Rolland, Teleki Enikő, Úr Levente Csaba, Nagy Imre (RMDSZ), Jurca Ioan (PSD), Bejusca Gavril, Cotuna Teodor (PNL), Titeica Constanta (ALDE), Komáromi István (Független).

Az alpolgármester

A tanácsosok eskütétele után, Nagy Miklós újra választott polgármester beiktatása és eskütétele következett, akit a jelen levők tapssal üdvözöltek az új mandátumában. Az alpolgármesteri tisztségre két jelöltet javasoltak, amit titkos szavazással döntöttek el a tanácstagok. Kendi Dezső a 13 szavazatból 11 szavazatot kapott, így maradt továbbra is Szalárd alpolgármestere. Az alpolgármester nemcsak az RMDSZ-képviselők szavazatait kapta meg. Delorean Gyula prefektus gratulált a jelenlevőknek, s azt hangsúlyozta, hogy le kell zárni a múltat s az elkövetkezendő négy évre kell koncentrálni. A jó hangulatban lezajlott ülést dr. Nagy Miklós polgármester zárta. Megköszönve a bizalmat és átadva a tanácsosoknak az ezt igazoló okiratot, türelmet, kitartást, kívánva a következő négy évre, hogy méltóképpen tudjanak dönteni a község érdekében."
Forrás : pressdisplay.com

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése