2017. április 1., szombat

Imanyolcad a Kisszántói Református Egyházközségben

 
 Balogh Barnabás lelkész is tartott igei szolgálatot

"Első este a szolgálattevő Botos Csaba lelkipásztor volt – Somosdi Református Gyülekezet, Maros megye. Frappáns közvetlenséggel hirdette Isten igéjét. A nagyon is nyitott gyülekezetnek a szószékről kérdéseket is feltett." - írja Dr. Zabán Bálint Károly lelkipásztor a Bihari Naplóban.


"Azaz sok a lelkiképpen kőszívű ember. Csak Istennek van hatalma a kőszívűségből az embert kigyógyítani. Az estet a kisszántói gyermekek énekszolgálata koronázta meg. Második este Szántó Tünde, lelkész – Mezőbodoni egyházközség Maros megye –, a nárcisszisztikus önimádat veszélyeire és a Krisztusban megtalálható kiútra mutatott rá. Berei Csongor és Emese tanárok –Hegyközszáldobágyi református gyülekezet – megkapó őszinteséggel beszéltek Isten jelenlétéről a házasságban. Harmadik este Szántó Mihály, lelkész – Mezőbodoni egyházközség –, hangsúlyozta, hogy a régit, az életuntat csak Krisztussal teheti le az Istenkereső ember. Szolgálatát követően Csép Antal – Hegyközpályi református gyülekezet –, amatőr madarász, tartott egy fergetes előadást A madarak, mint a hit tanítómesterei címmel. Az előadás során több mint kétszáz, többek között madarakról készült fénykép került kivetítésre. Negyedik este Nagy Albert, lelkész – Ótordai református gyülekezet –, a kellemetlen múlttal való szakítás nehézségeire mutatott rá, míg Kondor Zsóka szociális munkás –Kisjenő – keresetlen őszinteséggel osztotta meg megtapasztalásait Isten valóságáról és a Hozzá való megtéréséről. Ötödik este Kozma András lelkész – Kolozsvár-Tóvidék Református Egyházközség –, amellett érvelt, hogy az önmagát teljesen megújítani képtelen ember milyen cinikussá válhat a megújulással szemben. Viszont Istennek van ereje arra, hogy az ember lényét gyökerestől átformálja.

Jézusért Misszió
 
Tar Kata, a Zsidók Jézusért Misszió részéről, bizonyságtételét követően, egy lehengerlő előadást tartott arról, hogy a Messiás Jézus miként van jelen a zsidó húsvét ünnepben (peszákh/széder). Hatodik este Balogh Barnabás lelkész igei szolgálatát követően egy vetítőképes előadást mutatott be a Magyar Református Szeretetszolgálatról. Ezt követte az Élő Kövek együttes dicsőítőszolgálata. Hetedik este Zöld Imre lelkész – Teremiújfalui református gyülekezet Maros megye – Pavarotti, Domingo és Carreras kezdetben irigykedő és haragtartó kapcsolatának példáján keresztül közelítette meg az eredendő emberi hajlamot a haragtartásra, a megbékéléssel szemben. Az operaénekesek csodaszerű kibékülésének kiindulópontja, Carreras betegsége volt. A meg- és kibékülés elsősorban Isten és ember között történjen meg. Nyolcadik napon Dr. Kiss Jenő igehirdetésében a Forráshoz, Istenhez vezette hallgatóit. Az úrvacsoraosztás ideje alatt az Ében zenekar énekelt, melyet követett a dicsőítő alkalom. Ének- és zenészszolgálatuk fénypontja volt a nagyon is találóan általuk megzenésített Balassi Bálint vers Adj már csendességet. A kisszántói hölgyek nagy szorgalommal készítették el minden estére a finom vacsorákat, melyért illesse őket dicséret. Hadd illesse Bors község önkormányzatát is dicséret a szervezésben nyújtott segítségért."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése