2016. november 1., kedd

Hegyközcsatári Halászlé

"Halászlét sokféleképpen lehet készíteni. A Bihar megyei Hegyközcsatáron így készítik, egy kis hegyközi szalonnával bolondítva." - olvashatjuk a Kapocs Gasztró Youtube videón,mely a közeli síteri tónál készült.

A recept :
"A halat megpucoljuk, a szalonnát és a zöldségeket felkockázzuk. Kieresztjük a szalonna zsírját, majd hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a halunk megtisztított fejét és farkát, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük és beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Így főzzük meg az alaplevet. Másfél óra főzés után leszűrjük az alaplevet. Visszatesszük a már leszűrt levet a tűzre főni, belerakjuk a maradék szalonnánkat, a feldarabolt halat, ismét megsózzuk, borsozzuk, piros paprikázzuk majd a paradicsom pürét is hozzáadjuk és legalább másfél órán át főzzük."

Hozzávalók:
1,5 kg hal (ponty)
4 liter víz
½ kg füstölt szalonna
3 darab burgonya
2 darab tv paprika
2 darab paradicsom
sűrített paradicsom
1 hagyma
3 fokhagyma
só bors
7 e.k piros paprika

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése