2016. november 27., vasárnap

Ki Mit Tud: a döntő zajlott

Ki Mit Tud: a döntő zajlott 
"Péntek este a Szigligeti Színházban szervezték meg az immár IX. alkalommal lezajlott Ki Mit Tud tehetségkutató verseny döntőjét. Színvonalas produkcióknak tapsolhatott a lelkes közönség."- írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.

Teljes cikk : 

"– Egy kicsit köhög a drágám, meg van fázva, de már az megtiszteltetés számunkra, hogy eljutott idáig, és színpadra léphet ebben a szép színházépületben – mondta egy izguló anyuka a barátnőjének néhány perccel a kezdés előtt- mely kijelentésével- valószínűleg a tudtán kívül, egyúttal azt is jelezte, milyen nagy dolog részt venni ebben a vetélkedőn. Mint utóbb kiderült, a helyezést illetően kár volt aggódnia, hiszen mindenki kapott valamilyen elismerést- ha mást nem, legalább részvételi díjat- annak jegyében, hogy fellépők nem egymás ellenében szerepeltek, küzdöttek, hanem egymásért. A zsűriben olyan szaktekintélyek kaptak helyet, mint Brugós Anikó karnagy, a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója, Firtos Edit színművésznő, Györfi Csaba koreográfus, Lélek Sándor Tibor bábművész és Pető Csilla tanfelügyelő.

Produkciók
A megjelenteket a műsorvezetői szerepet ezen az estén ellátó Botházy- Daróczi Réka, a Lilliput Társulat művészeti vezetője köszöntötte, majd Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke elégedettségének adott hangot azért, hogy a vetélkedő sorozat elérte azon célját, hogy megmutassa a Bihar megyei magyarság tehetségét és erejét, azt, hogy mire képes, és mára közösségformáló mozgalommá nőtte ki magát. Biró Rozália fővédnök, szenátor örömét fejezte ki, hogy annyi mosolygós, csillogó szemű magyar embert lát együtt, akiket megbecsülnünk kötelességünk.
Több mint 40 színvonalas produkciót láthatott a közönség két részben, olyan ütős és számos esetben “brutál jó” fellépéseket, melyek a világ bármelyik kultúrpontján elismerést érdemelnének, hagyományőrző, irodalmi, tánc és ének számokat.
Czvikker Katalin főszervező, a Pro Rogériusz Közösségi és Kulturális Egyesület, illetve a Szigligeti Tanoda Egyesület vezetője a közösségi oldalon elért sikerről sem feledkezett meg, így a részvételi és a különdíjak mellett a közönségdíjak is kiosztásra kerültek a zsűritagok, Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető elnökének, valamint Derzsi Ákos és Pető Dalma vállalkozók közreműködésével.
Programon kívül fellépett a Berettyóparti Senior Tánccsoport. A rendezvény a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg, médiatámogató a Bihari Napló volt.

Közönségdíjasok
Sebes-Körös-menti Pacsirták Néptáncegyüttes – Mezőtelegd, Mi-Kis Kórusunk – Margitta, Puskás Bíborka – Margitta, Fly Away – Érkörtvélyes, Karsai Kristóf – Érmihályfalva, B Like – Bihar, Hármasfonat Néptánccsoport – Mezőtelegd, Ezüstperje Néptánccsoport – Érsemjén, Sarkadi Antal – Székelyhíd, Nagy Bernadett – Nagyvárad, Infinity – Nagyszalonta, Enemy Dance Family – Székelyhíd."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése