2016. november 26., szombat

MIDESZ-gólyatábor Hegyközszentmiklóson

"Köszönhetően a Communitas Alapítvány támogatásának, november 18. és 20. között Hegyközszentmiklóson szervezte meg a nagyszalontai MIDESZ a Gólyatábor 2016 rendezvényét." - írja a Bihari Naplóban Laczikó Csaba programfelelős.

"Gyakorlatban élhették meg a tábor résztvevői, hogy bármilyen feladat megoldása sokkal könnyebb csapatban. Akkor igazán eredményes egy csapat, ha betartja az adott szabályokat, valamint ha mindenki a képességeinek megfelelő feladatokat oldja meg. A játékok végén, a résztvevők legfontosabb felismerése az volt, hogy a legjobb eredményeket csak összefogással lehet elérni: a másik csapatra nem mint ellenfélre, hanem együttműködő partnerre kell tekinteni. Az összefogás eredményeként a tábor szabályzatát a Juhszéli csapat tervei alapján fogadták el, az arculata és a programja a tábornak az Ábel csapat biztosította. A Zsoltik és a Szivacsok csapatok összefogásának köszönhetően a tábor elnöke Berczeli Cintia lett. 

A tábor ideje alatt lehetőség nyílt Hagyközszentimre megismerésére, valamint Kőrösi Gyula pincéjét is meglátogatták a fiatalok. Itt betekintést nyerhettek a szőlőtermesztés rejtelmeibe, valamint a borkészítésről is érdekes és hasznos információt tudtak meg: Az igazi bor szőlőből van.




Nagyváradon pedig a Várat ismerhették meg a táborozók.

A tábor záróakordjaként közös kiértékelésre került sor, melyen mindenki elmondta, hogy érdemes volt résztvenni a táborban. Nagyon sok élménnyel gazdagodva térnek haza a fiatalok, ahol a közösségük érdekében, eredményesebb munkát tudnak majd folytatni."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése