2016. november 3., csütörtök

Szentjobb: 50 évvel ezelőtt...

 
Közös fotón az ünnepeltek és a polgármester a helyi plébánia előtt

"Jubileumi, 50. házassági évfordulót ünnepeltek Szentjobbon október 30-án, vasárnap melyre a helyi római katolikus templomban került sor." - írja Máté Ágota a Bihari Naplóban.

"Mint minden vasárnap egy ünnep, az Úr napja, október 30 különös ünnep volt Szentjobbon, hisz ekkor került sor azon három pár és fájó szívvel öt egyedül maradott számára, akik 50 évvel ezelőtt, boldogító igennel, örök hűséget és összetartást fogadtak egymasnak Isten színe előtt. Az ünnepség a római katolikus templomban került sorra, Kurilla Gábor helyi plébános szertartása alatt, aki nagy örömmel és tisztelettel köszöntötte a kedves ünnepelteket. Szentmise után, Molnár József polgármester üdvözölte a „kedves, ezüsthajú, aranyszívű vendégeket”, szavaival meghatódásra bírva a híveket. Az elmúlt 50 év, igazi történelemnek számít, melyben 3 kulcsszó kísérte és kíséri életüket: hűség, kitartás és szeretet. Fábián Tibor, reformatus lelkipásztor ünnepi gondolataival üdvözölte és Isten áldását kérte a jubilálókra, buzdítva mindenkit példájuk követésére, hittel és imával. 

Kedves dalok
Elhangzottak a helyi Hagyományőrző népdalkör kedves dalai, valamint Braun Ágnes és Dzsindzsa Emőke köszöntötte szavalatával az aranylakodalmasokat. Végül , képsorozatból készült kisfilm csalt könnyeket mindenki szemébe, felidézve meghitt pillanatokat, melyek igazán tartóssá tették életüket. Az ünnepség koccintással, ünnepi tortával, emléklap és virágcsokor átadásával várt folytatásként mindenkit a római katolikus plébánián, továbbá is felidézve emlékeket, gyermekeik, unokáik, szeretteik körében. Ez a csodálatos esemény mottója, az 50 évnyi házzasság titka, az egymás iránt soha véget nem érő szeretetben rejlik, ami számtalan mágikus szót rejt magába mint a hűség, kitartás, együttérzés, bizalom, támaszpont és Istenben való végtelen hit."
Forrás : Bihari Napló/display.com
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése