2016. november 20., vasárnap

"Jobb a siralmas házhoz menni "

"Jobb a siralmas házhoz menni, hogynem a lakodalomnak házához menni; mivelhogy minden embernek ez a vége, és az élő ember megemlékezik arról." - olvashatjuk a Prédikátor könyve 7. fejezet 2. versében a Károli fordítás szerint.

Ismét lesz egy temetés holnap 21-én 3 órai kezdettel a hegyközcsatári temetőben.K. I. közismert személyiség volt Hegyközcsatárban.Dolgozott ameddig tudott.A kegyetlen halál elrabolta szeretett családjától.Lánya ezt írta a Facebookon : " Te számomra sohasem leszel halott,örökké élni fogsz mint a csillagok " .

Miért jobb siralmas házhoz menni?Mert megvigasztaljuk a gyászoló családot. A másik ok,elgondolkozhatunk a mi életünkről.Talán jobban fogunk vigyázni magunkra és a szeretteinkre.Ez azért is fontos,mert a generációnk egyre fogyatkozik.Több iskolatársunkról csak múlt időben beszélhetünk,mert nincsenek köztünk.Tudom tapasztalatból milyen,ha sokan leszünk a temetésben.A gyászoló család fájdalmát csak Isten képes enyhíteni.Mindent megteszek,hogy K. I. temetésén részt vegyek.Talán csak egy "Őszinte részvétem " mondatot tudok mondani,mely nem sok,de enyhíthet a gyászoló család fájdalmán !

U.I. Remélem,hogy K. I. részese lesz Ézsaias próféta jövendölésének,mely olvasható a 65. fejezet 20-23 verseiben:
"20. Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg. 
  21. Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét. 
  22. Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim. 
  23. Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak. "
Forrás : Károli Biblia 


Németi Károly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése