2014. augusztus 2., szombat

Hegyközcsatárban elkezdődött a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése

Az ivóvízhálózat megépítését követően egy régi álmuk valósulhat meg idén a csatáriaknak, hiszen a pályázatot elnyert cég megkezdte a szennyvízcsatorna hálózat kiépítését - írja Tóth Zsigmond.


    "Hegyközcsatár község egyike azon önkormányzatoknak, amelyek állami támogatással és pályázatok elnyerésével valósíthatja csak meg a község központ és a hozzá tartozó falvak infrastrukturális fejlődését, mivel nem főút rendszer mellett helyezkedik, ezért bizonyos értelemben az ide látogató befektetők nagy része jön, lát és elmegy, mivel az út Sitervölgynél „elfogy” - véget ér.
   Mindezek ellenére az utóbbi tizenkét év sikeresnek mondható minden téren, hiszen olyan gazdasági fejlődésen esett át, amely a települések ingatlanjainak értékét növelték, a lakosság jobb és modernebb körülmények közt élhet.
   Az elmúlt másfél, két év azonban egy stagnáló időszak volt, hiszen a megkezdett munkálatok, illetve a kormánnyal már szerződésben rögzített, szennyvízhálózat kiépítését elnyert cég nem kezdhette el a munkálatokat, mivel az állami szervek nem tartották magukat a szerződéshez, nem utalták a pénzt. A kialakult helyzetről Vitályos Barna polgármester urat kérdeztük."
   
Teljes interjú : hegykozcsatar.lapunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése