2014. augusztus 13., szerda

XI. Paptamási Községi Napok

A vasárnap délelőtti és kora délutáni eseményekről
    A sport, zene és a szórakozás volt a jellemző vasárnap a Paptamási Községi Napokon, hiszen a nagy meleg ellenére sokan kimerészkedtek a rendezvény színhelyére - írja Tóth Zsigmond helyi tudósító.

  Vasárnap délelőtt, augusztus 10-én délelőttjének legfőbb attrakciója mindent kizárólagosan a kettes fogathajtás volt. Már a reggeli órákban, nagy számban gyülekeztek a paptamási strand melletti legelőn a szebbnél szebb fogatok a környező településekről, mintegy 10 fogat jelentkezett a megmérettetésre 15 hajtóval.
   A versenyt megelőzően a díszes fogatok felvonultak Paptamási utcáin, úgymond „behívogattak” a nagy eseményre és bemutatkoztak a helybélieknek, egy zenés fogat parádéval, elől a település egyre híresebb fogathajtójával, Tóth Dáviddal, aki méltón lehet utódja a nemrég elhunyt Imre Zoltánnak. A község polgármestere Matyi Miklós, Tóth Dávid fogatán járta be a települést. A fogathajtók elmondása szerint nagy öröm volt számukra, hogy olyan meleg fogadtatásban részesítették őket a paptamásiak, hiszen majdnem minden utcaajtóban állott valaki és kíváncsian nézegették a szebbnél szebb lovakat és fogatokat.
   A sportpálya is megtelt közönséggel, érdeklődőkkel, hiszen a paptamásiak mindig is híresek voltak a lovak szeretetéről, itt született és innen vitte szülőfalujának nemzetközi hírnevét Imre Zoltán, aki másfél éve, alig 59 évesen távozott közülünk.
  Életét nagyban meghatározta a lovak iránti szeretete, ez a falusi lovasgazda makacsságának és kitartásának köszönhetően országos, sőt nemzetközi hírűvé tette.  Hazai eredményei is sorra beértek, országos bajnok lett, szülőfaluja hírnevét öregbítette, hiszen általa Paptamási többször is országos fogathajtó verseny helyszínévé vált.
   
Teljes cikk olvasható és az album megnézhető : hegykozcsatar.lapunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése