2014. augusztus 24., vasárnap

Szatmári Sándor (Sătmăreanu II) labdarúgó és Weisz István találkozása Stuttgartban

Hogyan találkozott Szatmári Sándor (Sătmăreanu II) labdarúgó Weisz Istvánnal Stuttgartban?A választ olvashatjuk Orendt Mihály Hegyközcsatár 800 éves című könyvében a 141-143 oldalakon az Anekdoták rovatban.Szilágyi Elemér elbeszélésében olvashatunk a Karácsony családról.Az elbeszélésben Karácsony Béni élete van kiemelve,aki nagyon híres kovácsmester lett.Az unokája Szatmári Sándor labdarúgó volt,akit mint Sătmăreanu II-t ismernek.Először a nagyváradi Crisul ,majd a Bukaresti Dinamo játékosa lett és a román nemzeti válogatottban 28 alkalommal szerepelt.

1979-ben a VSC Stuttgarthoz kerül.Az egyik nap egy úr keresi fel arra hivatkozva,hogy ő is nagyváradi származású.Bemutatkozik ,kiderül hogy Stuttgart egyik leggazdagabb üzletembere.A beszélgetés során kiderül,hogy mind a ketten közös gyökerekkel rendelkeznek.Miért?Mert a neve Weisz István, a csatári Weisz családból származik.Közöttük szoros kapcsolat alakul ki.Nem hiába találkoztak Stuttgartban.

Megható történet.Bármikor felkészülhetünk hasonlóra.Szatmári Sándor életrajza olvasható a Wikipédián :
Képtalálat a következőre: „Szatmári Sándor labdarúgó”
Szatmári Sándor.Forrás : old.bihoreanul.ro
Szatmári Sándor, (Alexadru Sătmăreanu, Sătmăreanu II.) (Nagyvárad, 1952. március 9. –) román válogatott labdarúgó, hátvéd.
Teljes cikk : hu.wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése