2014. augusztus 17., vasárnap

Kovács tiszteletes úr az óbudai temetőben : mert por vagy te és ismét porrá leszesz.

 
Óbudai temető .Forrás : panoramio.com 

1990 augusztusban gyorsan elterjedt a hír Csatárban : a református harangozó id. Fazekas Imre menye meghalt Budapesten.A fiatal pár már Budapesten élt.A fiatal asszony ,aki újlaki származású volt tragikus körülmények között halt meg.A csatári református közösség gyorsan határozott és egy nagy buszt fogadtak hogy elmenjenek a temetésre.Órák alatt megtelt jelentkezőkkel. Egyetlen probléma volt az útlevél hiány,de azt is el lehetett rendezni.

Elérkezett az indulás ideje,mely nagyon korán volt.Több vallású csatári,újlaki utazott,mert szerettek volna jelen lenni a temetésen.Jelképes vezető Kovács Károly tiszteletes úr volt.A busz régi volt. Többen imádkoztak,hogy sikeresen érkezzünk meg.Történt egy dúr-defekt a budapesti rakparton.Az  autóbusz lehúzott a rakpart szélére és megpróbálták megjavítani,mely nem sikerült.Végül az lett határozva,hogy a buszt el kell vinni egy közeli javító műhelybe.Az utasoknak helyi járattal kellett eljutni az óbudai temetőbe.A temetés kezdetéig csak néhány perc volt.
 
Óbudai temető.Forrás : hu.wikipedia.org

Sikeresen elérkeztünk az óbudai temetőbe néhány perces késéssel.A református tiszteletes úr már elkezdte a szertartást amikor a kápolnába érkeztünk.Könnyes szemmel hallgattuk a tiszteletes úr beszédét,mert egy fiatal asszonyt temetünk.Sokan meghatódtak .Méltóságteljesen kísértük a gyászoló családot a sírig.A szertartást a helyi tiszteletes úr kezdte,de át adta a szót Kovács tiszteletes úrnak.Kovács tiszteletes úr könnyes szemmel és elcsukló hangon búcsúztatta a fiatal asszonyt. Meghatódott a tiszteletes úr,mert ő adta össze őket.Kovács tiszteletes úr elővett egy urnát,melyben újlaki föld volt és beleborította a sírba ezekkel a szavakkal :"mert por vagy te és ismét porrá leszesz. "
 
Óbudai temető térkép.Forrás : nemesgep.hu

Mindenkit meghatott a temetés.Könnyes szemmel távoztunk az óbudai temetőből.Sikeresen hazaérkeztünk késő este.Azóta ha olvasok vagy látok fotókat az óbudai temetőről eszembe jutnak Kovács tiszteletes úr szavai,mely Mózes harmadik könyve 3. rész 19. versében olvasható : "mert por vagy te s ismét porrá leszesz.". Forrás : netbiblia.hu 
Bordós alapon égő gyertya 
Forrás : xfree.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése