2017. február 19., vasárnap

Disznótoros vacsora és bál Szentjánoson

Disznótoros vacsora és bál Szentjánoson 
"Negyedik alkalommal szervezték meg a Disznótoros vacsorát Biharszentjánoson. A rendezvénynek sztárvendége is volt Ihos József magyarországi humorista és Annamary énekesnő." - írja Csiger (Máté) Krisztina a Bihari Naplóban.

Szépen feldíszített és megterített asztalok várták a bálozókat a negyedik Disznótoros vacsorán, melyen sokan már nyolc óra előtt megjelentek és az ülésrend szerint elfoglalták helyeiket. A bált Csiger László Róbert alpolgármester nyitotta meg, aki rövid beszédében elmondta, hogy bár a tavalyi évben elmaradt ez a rendezvény Lőrinc Lajos alpolgármester sajnálatos halála miatt, de mivel annak idején ő is hagyomány teremtő szándékkal szervezte meg „úgy éreztük ezt nekünk tovább kell vigyük”. Majd néhány szóban az est menetét ismertette, és mindenkinek jó étvágyat és jó szórakozást kívánva zárta sorait. Ezt követően „előkerültek” az étkek, egy hagyományos disznótor finomságai: a bőrsajt és a tepertő, amit a hurka és kolbász követett. De azt mondják egy jó disznótor pálinkával kezdődik és finom borral zárul, ezért az italok is az asztalra kerültek. Kevéssel tíz óra után, az est sztárvendége Ihos József magyarországi előadóművész lépett a színpadra. Majd humoros történetét mesélve, hogy hányszor és hogyan esett ő már le a színpadról, inkább lejött onnan és a közönséget is bevonva folytatta előadását. Mesélt magáról is, így megtudhattuk, hogy ő végzettségét tekintve, forgatókönyvíró, aki többek között a Kisváros című magyarországi sorozatot is írta, de emellett számtalan kabaré előadás szerzője is. Előkerült a jól ismert fejkendő is, és Kató néni szerepébe bújva folytatta előadását. De nemcsak mesélt, énekelt is, ismert magyar és angol slágereket átköltve szórakoztatta közönségét. Két dal erejéig közös, humoros duettet adtak elő Annamaryval, a tévéből is ismert énekesnővel, műsorvezetőnővel.

Bál és jókedv
Az előadást Annamary zárta, aki több dalt is elénekelt lemezéről, a közönséget is megtáncoltatva és elárulta azt is, hogy ózdi lány lévén ő maga is gyakran kiveszi részét a disznótorok munkájából. Majd együtt búcsúztak a publikum hosszú vastapsa közepette. Bár az előadás véget ért, a bál és a jó kedv, ezután csak fokozódott. Ismét egy disznótoros finomság következett, mégpedig a toroskáposzta, majd az édesszájúaknak kedvezve finom “malacos” sütemény. A bál zenei felelőse a Sanzon együttes volt, aki szó szerint kivilágos virradatig zenélt, hiszen a szervezők, Csiger László Róbert alpolgármester és Kupás Tibor kultúrreferens megelégedve zárták reggel az ajtókat, bízva abba, hogy mindenki jól érezte magát és jövőre lesz folytatás. De ugyanakkor hálás köszönetet is mondanak, mind a Polgármesteri Hivatalnak, mind a sok segítségnek, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése