2017. február 16., csütörtök

Félegyháziak és vajdaiak a csigacsináló versenyen

A félegyházi és vajdai csapatok a szurkolóikkal együtt Biharkeresztesen
  A félegyházi és vajdai csapatok a szurkolóikkal együtt Biharkeresztesen 


"Az elmúlt hét végén tartották meg Biharkeresztesen a III. Csigacsináló Versenyt. Ezen idén 2 – 2 félegyházi és vajdai csapat is részt vett, sőt, egy szurkolótábor is elkísérte őket" - írja Rencz Csaba a Bihari Naplóban.

"Tavaly egy személyes kapcsolat révén értesült a Biharkeresztesen szervezett Csigacsináló Versenyről és úgy gondolta: elviszi a helybélieket erre a versenyre, tudtuk meg Kerecsenyi Katalin tanárnőtől, az RMDSZ-Nőszervezet régiófelelősétől. Akkor a második verseny volt, idén pedig, a tavalyi élményeken felbuzdulva, a harmadikon is részt vettek. Összesen 22 csapat (110 személy) között 2-2 félegyházi és vajdai is ott volt (5 fő csapatonként), sőt, egy nyolc személyes szurkolótábor is elkísérte őket. Mindkét nőszervezet nagyon lelkesen várta az idei versenyt, nem csak a megmérettetés végett, hanem hogy együtt lehessenek és kimozduljanak egy kicsit a megszokott, mindennapi kerékvágásból. Azt is lehet mondani, hogy a hölgyek “edzésben vannak”, hiszen mindkét szervezet tagjai heti rendszerességgel tartanak csigacsinálót (egyéb tevékenységek mellett), az ebből összegyűlt pénzen konyhai eszközöket vásároltak, kirándulásokat szerveztek, színházba mentek, vagy éppen az egyháznak úrasztali terítőbe pótoltak be.

Talán ők is szerveznek
Az elmúlt hét végén tartott verseny alkalmából a szervezők kézműves termékeket állítottak ki, illetve a versenyzők által vitt régi csigacsináló eszközökből kiállítást rögtönöztek, mintegy három tucat holmit lehetett mustrálni. Az elkészült csigát háromtagú zsűri bírálta el, aminek eredményeként a vajdai Szorgos Kezek csapat 2. helyet szerzett. A verseny legidősebb versenyzője 83, a legfiatalabb 17 éves volt, utóbbi ráadásul egy legény, s talán éppen ezért fogalmazta meg Kerecsenyi Katalin, hogy szeretné a fiatalokat jobban bevonni a csigakészítés hagyományának őrzésbe, sőt, azon gondolkodik, hogy a biharkeresztesiek sikerét látva ők is szervezzenek hasonló versenyt más nőszervezeteket vagy egyéb közösségeket megszólítva.

Csapatok, szurkolók
Félegyházi Aranykezűek: Sule Katalin, Sajti Erika, Kiss Ildikó, Putyer Enikő, Pap Silvia; Félegyházi Ezüstkezűek: Papp Margit, Deák Jolán, Lovas Tünde, Bere Irma, Kelemen Beáta; Szurkolótábor: Hanciu Mária, Kelemen Noémi, Kerecsenyi Katalin, Györki Ibolya, Papp Mónika, Tamás Csilla, Török Mária, Vigh Enikő; Vajdai Szorgos Kezek: László Ella, Nagy Enikő, Balog Ibolya, Ujlaki Erzsébet, László Mária; Vajdai Fürge Ujjak: Mazsuly Enikő, Maior Dóra, Szőrös Beáta, Héja Anna, Kiss Ilona-Tünde."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése