2017. február 13., hétfő

Sárban ragadt gyermeksorsok

sarbann 1 

"Fábián Tibor szentjobbi református lelkész tette szebbé szombaton e település szegényeinek mindenapjait. Bár elmúltak a karácsonyi ünnepek, dicséretes, hogy a szegények sorsát az egyház a szívén viseli. A hétvégén a lelkész családlátogatásra ment a falu nyomortanyájára, ahol gyermekjátékokat adományozott a szegény közösség apróságainak." - írja Sükösd T. Krisztina a Reggeli Újságban.

"A két és fél éve Szentjobbon szolgáló tiszteletes hangsúlyozta, hogy a településre érkezése óta támogatja a roma közösséget az úgynevezett cigánymisszió révén. „A cél, megismerni a közösséget, a híveket családlátogatások révén, és a továbbiakban a kapcsolatápolás is szükséges” – fogalmazott a lelkész. Mint hozzátette, sok cigány kopogtat a parókia ajtaján segítséget kérve, s ezek életébe betekinteni nagy lelki megrázkódtatás, hiszen a 21. században a sártengerben, kilátástalanságban felnőni és innen „kiszabadulni” szinte lehetetlen. Szinte senkinek nem fontosak az elfelejtett emberek, a sárban ragadt gyermekek sorsa – állapítja meg a tiszteletes.

A hétvégén összesen nyolc családon segítettek, és a mélyszegénységben élőket is folyamatosan támogatják. Fábián Tibor azt is elmondta, hogy a megsegített családok közül többen is részt vesznek a református istentiszteleteken, és amit nagyon értékelt, hogy például az egyik család tagjai a támogatásaikat értékelve, viszonzásképpen jómaguk is vittek ajándékot a lelkész gyermekének. „Amíg tudsz valamit adni, az jó érzéssel tölt el” – fogalmazott Fábián Tibor."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése