2017. február 19., vasárnap

Krisztus-hívők egységéért Hegyközcsatárban

A hegyközcsatári vallásórás és konfirmandus ífjak szolgálata

"Az imanyolcadon, melyet az elmúlt héten tartottak Hegyközcsatárban minden este tele volt a református gyülekezet imaterme hívekkel, felekezeti hovatartozás nélkül. Estéről-estére hat órakor vette kezdetét az imaheti alkalom más-más vendéglelkész szolgálat "-írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.

"Az Evangélikus– Római Katolikus Egységbizottság keményen dolgozott azért, hogy közös megértésre jussanak a megemlékezést illetően. Végül Ferenc pápa 2013-as Evangelii gaudium (Az evangélium öröme) című apostoli buzdítása szolgáltatta az idei év témáját ezzel az idézettel: „Krisztus szeretete szorongat minket” (9.). Ezzel az igeverssel (2Kor 5,14) és a korintusiakhoz írt második levél egész ötödik fejezetének összefüggését figyelembe véve fogalmazta meg a német bizottság a 2017-es imahét témáját. Hegyközcsatárban az imanyolcad február 5-én, vasárnap vette kezdetét a helyi gyülekezet lelkipásztorának Miklós Csaba Péter szolgálatával, aki igemagyarázatát az Ezs.53,4-12 alapozta. „Jézus nem csupán a saját népéért halt meg, nem csak azokért, akik az ő tanításával rokonszenveztek. Jézus mindenkiért meghalt. Mindazokért, akik a múltban éltek, vagy most a jelenben, de egyaránt azokért is, akik a jövőben fognak élni”- hallhattuk a lelkipásztortól. Hétfőn a paptamási gyülekezet lelkipásztora, Pál Lászlónak igemagyarázatát hallhatták a jelenlévők. A prédikáció Jézus szeretetéről, Jézus követéséről szólt, hiszen Jézus azt a szeretetet, azt a nyugalmat, azt a békét kínálja, amit más nem tud megadni számunkra. A kedd este igemagyarázattal Kulcsár Árpád pósalaki lelkipásztor szolgált, aki kihangsúlyozta, hogy a Krisztussal való találkozás életszemléletünket is megváltoztatja. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a múltban maradunk, és emberi normák alapján ítélünk. Szerdán Tóth Attila Levente tasnádszántói plébános tartott igemagyarázatot. A Szentírás arra is figyelmeztet, hogy ne csupán a múltban történtekre szorítkozzunk, hanem hagyjuk munkálkodni a Szentlelket, hogy új jövőt tárjon elénk. 

Püspöki igehirdetés
 
„A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.” – hangzottak a Szentírás szavai csütörtök este, amelyre Ft. Csűry István püspök alapozta igemagyarázatát. Miután a régiek elmúltak arra kell törekedjünk, hogy újat teremtsünk, „Új szívet adj Uram én nekem” – szólnak az ének szavai, de ezért mindent meg kell tegyünk, hogy ne csak csupa szavak legyenek, hanem lélekben éljük meg mindezt. Péntek este a hegyközújlaki gyülekezet lelkipásztora Tokár Sándor hozta el a Szentírás szavait és prédikált. A lelkipásztor felhívta figyelmünket arra, hogy vágyjunk egyrészt az önmagunkkal, másrészt az egymással való megbékélésre, de a különböző felekezeti hagyományok közötti megbékélésre is. A megbékélés ugyanis azt jelenti, hogy felhagyunk vágyainkkal és önös érdekeinkkel. A szombat esti vendéglelkész Kis Csilla, Nagyvárad-réti segédlelkész beszélt arról, hogy keresztény hitünk kulcsa az Isten és emberek közötti megbékélés, hiszen Krisztus szeretete arra késztet minket, hogy Isten megbékélése jelen legyen életünk minden területén. Az imanyolcad utolsó napja, vasárnap úrvacsora vétellel ért véget, amelyen ismét a helyi gyülekezet lelkipásztora Miklós Csaba Péter szolgált igemagyarázattal."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Tóth Zsigmond képes beszámolója
Vasárnap
Hétfő
Kedd
Szerda 
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap 
Forrás : Tóth Zsigmond Facebook 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése