2017. február 9., csütörtök

Havazás utáni útviszonyok a Hegyközben

A mellékutakon van még bőven hó.A szerző felvétele.

"Nincsenek és nem is voltak járhatatlan utak a Hegyközben, de minden ide látogató gépjárművezető hozzon magával hóláncot és lapátot a biztonság kedvéért, ezt kérik a térség elöljárói." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.

"Az elmúlt hajnalban leesett nagy mennyiségű hó nem okozott különösebb meglepetést Hegyközcsatár és Hegyközpályi községek elöljáróinak, ami az utak megtisztítását illeti, hiszen kellő időben sikerült felkészülniük a télre az elmúlt évek tapasztalatainak ismeretében. Megtudtuk Bónisz Sándor hegyközcsatári és Szebeni Sándor hegyközpályi polgármesterektől, hogy a főutakon egyetlen percre sem volt fennakadás, a menetrend szerinti autóbuszjáratoknak nem okozhatott problémát, hiszen ezen utakat éjjel-nappal takarították, és sós sóderrel szórták, ahol szükséges volt.

A helyszínen
Mindezt láttuk és tapasztaltuk a helyszínen, az önkormányzatok hóeltakarító járművei a települések utcáin szorgoskodtak, megállás nélkül dolgoztak, addig, ameddig szükség volt rá. Azt javasoljuk minden gépjárművezetőnek, aki a Hegyközbe látogat, hogy ne felejtse el magával vinni a hóláncot, hólapátot, mert sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség, hiszen a szeszélyes időjárás, nagy szél hófúvásokat okozhat, és ilyenkor jó, ha kéznél van, de a települések dimbes-dombos belső utcái is okozhatnak kellemetlen pillanatokat.
 
A Csatári hágón volt olyan gépjárművezető, aki nem vette figyelembe az útviszonyokat, ezért akadt, aki az árokban landolt, ezért azok, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal, inkább lassan és figyelmesebben vezessenek a csúszós, fagyos utakon."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése