2017. február 25., szombat

Ismét farsangoltak a hegyköztóttelekiek

A gyerekek sok ötletes jelmezbe bújtak 

"Szombaton ismét megtelt a hegyköztótteleki kultúrház mindazokkal, akik egy jót szerettek volna szórakozni, mókázni, mulatni, egy rövid időre kikapcsolódni a télies monoton világból." - írja Tóth Zsigmond a Bihari Naplóban.


"2017. február 18-án, szombaton délután immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg a farsangi mulatságot a tótteleki helyi közösség, Iványi Ilona szervezésével és a Kikerics amatőr színjátszócsoport, valamint a baráti társaság közreműködésével. Ők azok, akik mindig ott vannak minden rendezvényen, segítenek, ha kell, főznek, takarítanak, vagy éppen bohóckodnak, mókáznak, színészkednek, ha szükség van rá. Délután 3 óra tájékán kezdődött a mulatság gyerekfarsanggal, amikor a gyerekek maskarába, jelmezbe öltözve játszottak, táncoltak, egymás jelmezét dicsérték, vagy éppenséggel irigykedtek egymásra, „hogy miért nem nekem jutott eszembe az a jelmez?” A gyermekek örültek, örültek velük a szülők is, hiszen jól érezték magukat a kis lurkók, majd délután öt órakor elkezdődtek a kimaradhatatlan kabaréjelenetek, amelyet minden évben ötletesen adtak elő az amatőr színjátszók. Elsőként a tótteleki Kikerics gyermek és ifjúsági csoport mutatott be két bohózatot, amikor a fiatal kisgazdapár elmegy a piacra, és tehenet vásárol, valamint a Kacor király tanulságos népmesét, amelyet a közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazott. 

Humoros jelenetek
A legfiatalabbakat a már tapasztalt ifjak és felnőttek követték, ők már hosszú évek óta tagjai a Kikerics csoportnak. Tőlük a már jól bevált humoros jeleneteket vártuk és kaptuk is, hiszen négy kabarét láthattunk, amelytől hasat fogva hahotázott a közönség. Egész délután és este a szervezők kínálták az ilyenkor elmaradhatatlan farsangi fánkot. A több száz fánkot erre az alkalomra Petrus Katalin és Gálik Anna sütötték, mindenki ehetett, amennyi jólesett, hiszen a szervezők több vájlingnyit sütöttek.
 
 A bohózatot követően a szereplők is felöltötték a maskaráikat, megkezdődött az igazi farsangi bál. Nagyon sok jelmez volt, ezért nehéz volt a legjobb és legötletesebbet kiválasztani, úgy a gyerekek, mint a felnőttek közül. Meglepetéssel is készültek a szervezők, a délután folyamán kisorsoltak két nyereményt azok közül, akik belépőjegyet vásároltak mind a gyerekek, mind a felnőttek között. Úgy döntöttek, hogy mivel ez a 13. farsangi bál, akkor mind a két tizenhármas belépődíj (gyerek és felnőtt) legyen a nyertes. A jókedvről és mulatozásról a Sláger Boys együttes gondoskodott, valamint a külön helyiségben kialakított büfé. A rendezők és a falubeliek jótékonysági farsangi mulatságnak nevezték el a rendezvényt, mivel a belépődíj és a tombolából befolyt összeget szeretnék a gyerekek és ifjak nyaraltatására költeni, akárcsak az előző években."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése