2017. február 9., csütörtök

Jótékonysági Iskolabál Biharszentjánoson

A néptánccsoportok előadását a közönség hosszú tapssal jutalmazta

"Kilencedik alkalommal tartottak Jótékonysági Iskolabált a szentjánosi Lónyay Tivadar Általános Iskolában. A vidám hangulatról az iskola diákjai gondoskodtak, akik előadásaikkal színesítették a rendezvényt. A szerencsések tombolanyereményekkel gazdagodtak." - írja Csiger (Máté) Krisztina a Bihari Naplóban.

"Kilencedik alkalommal tartotta meg Jótékonysági Iskolabálját a biharszentjánosi Lónyay Tivadar Általános Iskola. E rendezvény célja az iskola szülői, tanári és tanulói közösségének oldottabb formában történő összekovácsolása és nem utolsósorban, hogy az ily módon összegyűlt pénzöszszegből az iskola minden gyerekének legalább egy kirándulást biztosítsanak. E nemes célkitűzés az, ami a fő szervezőket – Gagyi Annamáriát és Gyulai Edinát – és az iskola minden pedagógusát arra ösztönzi, hogy évről évre továbbvigyék és fenntartsák e rendezvény hagyományát. Idén is, mint sok éve már, a bált Gyulai Edina matematikatanárnő nyitotta meg, üdvözölve a bálozókat, megköszönve a sok-sok támogatást és mindenkinek jó szórakozást kívánva. Beszédében megköszönte Biró Böske tanítónő eddigi fáradságos munkáját, aki idén átadta a képzeletbeli műsorvezetői stafétabotot Pék Enikő tanítónőnek. Így tehát az idei rendezvény levezetése már őrá hárult. Ő is üdvözölte a bálozókat és az „első bálozók” lámpalázával – ami szerintem egyáltalán nem látszott rajta – konferálta fel a fellépőket. Elsőként a Margaréta Majorett Csoport menettáncosai vonultak fel, ügyesen mutatva be koreográfusuktól, Marin Luciától tanult táncukat. Összeszokott csapat az övék, akiknek kitűnő mozgásérzékük és ügyességük meglátszott előadásukban. 

Táncos akrobaták
Őket a Sunshine sportgimnasztika csoport ügyes táncos akrobatái követték, akik ismét elkápráztatták a közönséget. Ezután stílusváltás következett, amikor is Létai Alexandra sóvidéki és farsangi népdalok.A szerencsés nyertes a szentjánosi Molnár Henrietta és családja. Soraimat zárva, az iskola köszönetét szeretném még csak tolmácsolni, akik hálásan lokat adott elő. Róla tudni kell, hogy ő az iskola volt és jelenlegi diákja egyben, hiszen általános iskoláit a szentjánosi iskolában végezte, jelenleg pedig a borsi iskola ügyes tanulója. A borsi Galagonya Néptánccsoport előadása következett, akiknek profi előadását a közönség hosszú tapssal jutalmazta. A produkciók sorát a helyi Szentjánosbogár Néptánccsoport zárta. Ecsetelhetném, hogy korukból adódóan ejtenek még néha egy-egy hibát, de azt hiszem, lényegtelen köszönik mindazok segítségét és felajánlását, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához és sikeréhez. erről írni. Fontos viszont elmondanom, hogy látszott rajtuk, hogy szívvel-lélekkel járják a táncot, és hogy milyen öröm az, hogy ők is hozzájárulhatnak a bál sikeréhez.

Születés- és névnap
 
  A műsorszámok után a táncparkettet a bálozók vették át, a zenét pedig a Happy End zenekar biztosította. Remek volt a hangulat, és nagyon jó érzés volt látni, hogy felnőttek és gyerekek együtt tudnak szórakozni, táncolni. Közben köszöntötték a születésnaposokat és névnaposokat, a tízéves Vad Emesét szülei, egy nagy tortával is meglepték, és mindenkinek, aki aznap ünnepelt, szólt a Boldog születésnapot című ének. Majd éjfél körül megkezdődött a tombolasorsolás, de annak is az első felvonása. Olyan sok felajánlás érkezett, hogy két sorsolást is tartottak. Azt mondják, a szerencse forgandó, így tehát volt, aki több dolgot is nyert, és ahogy lenni szokott, volt, aki semmit sem. De tudni kell azt is a szentjánosi iskolabálról, hogy minden évben a fődíj egy kisállat. Így volt ez az idén is, méghozzá Borza Evelin és Alexandra felajánlása révén egy Hörcsi névre hallgató hörcsög volt a fődíj."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése