2017. július 3., hétfő

Babonamentes XIII. Hegyközpályi Napok - Koncertek, előadások Hedgyközpályiban

Hárman kaptak elismerést a hegyközpályi önkormányzattól a községi napok keretében. Fotó: Tarsoly Normen
  Hárman kaptak elismerést a hegyközpályi önkormányzattól a községi napok keretében. Fotó: Tarsoly Normen 

"Hegyközpályiban nem babonásak a községi napok szervezői: a tizenharmadik ünnepséget szervezték meg a hét végén. Szombat délután még kevesen voltak a focipályán, ám az esti koncertekre már ezrekben volt mérhető a publikum létszáma." - írja Rencz Csaba a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"A meghirdetetthez képest módosulva kezdődött meg szombaton délután a XIII. Hegyközpályi Községi Napok programja: mint megtudtuk, előbb a megnyitóra tervezték, ám aztán korábban, csak meghívottak részvételével a kultúrházban tartották meg azt az ünnepséget, melyen két díszpolgári és egy kiválósági díjat adtak át. Somogyi Lajos helyi RMDSZ-elnök köszöntőjében elmondta, hogy első alkalommal adnak át ilyen díjakat, majd Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök emelte ki a közösségen belüli egymásra figyelés fontosságát, például ilyen elismerések odaítélésével. A jutalmazottak pedig: Fodor Zsuzsanna nyugdíjas, aki egy csapat (Csíki Irma, Csiszár Gabriella, Kovács Márta, Torda Katalin, Vajna Gyöngyi, Lenti Márta) élén lelkesen karban tartja a közterületeket, a szoborparkot, Szebeni József, aki a laudációban olvasható megfogalmazás szerint a községhez tartozó „Hegyközszáldobágy polgármestere” (legfőbb érdek-képviselője), illetve az Olt megyei születésű, 1999 óta Bihar megyei lakos Bescucă Marin költő, aki a pályi táj megéneklője is lett.

Óvodások, iskolások
Az ünnepségen és a falunap további programjain is részt vett a vendégek sorában Hosszúpályi és Zsáka (Hajdú-Bihar megye) küldöttsége Berényi András és Kovács Kálmán polgármesterek vezetésével. Így már ők is ott voltak a focipályán, amikor Szebeni Sándor polgármester megnyitotta a rendezvénysorozatot, átadva a szót Cseke Attila szenátornak, megyei RMDSZ-elnöknek, aki a községi napot a kikapcsolódási lehetőség mellett olyan alkalomnak nevezte, ahol meg lehet mutatni a helyi értékeket. Tréfásan azt is megjegyezte, hogy a pályiak nem babonásak, mint például néhol az amerikaiak, akiknél a 12. emelet után a 14. jön, hiszen nem kerülték ki a 13. falunap megrendezését. A színpadi program mindjárt az említett helyi „értékek” megjelenítésével kezdődött, előbb a száldobágyi óvodások és iskolások Sánta Szalomé és Deák-Szebeni Gyöngyi pedagógusok vezetésével énekeltek, verset és mesét mondtak, majd hegyközújlaki társaik Almasan-Szilágyi Mónika és Halász Ilona vezetésével már verset, népdalt, néptáncot, népi gyerekjátékot adtak elő.

Tánc és előadás
Visszatérve a délutáni programhoz, a kisiskolásokat a székelyhídi Tini Dance Center táncstúdió show-műsora követte, melyben nemcsak a TDC, de a bihari BLike és Happy Dance csoportok is felléptek és ez már számosabb közönséget vonzott a színpad elé. Nos, ez a sokaság igen hamar visszavonult a sörsátrak árnyékába, amikor a Willy de la Oradea nevű előadó kezdett szórakoztatózenei előadásába. Mintegy fél órát tartott ez, az MM Pódium művészei következtek, az operett és örökzöld slágereket a már újra népes közönség egy része együtt énekelte Verestói Máriával és Meleg Attilával.

Rock és mulatós
Közben a sportcsarnok mellett lovaglásra volt lehetőség, a váradi Művészeti Líceum sátránál pedig nemcsak rögtönzött kiállítást lehetett megtekinteni, de kézműves-foglalkozásra, arcfestésre is alkalom nyílt. Igen sokan, több ezren lehettek már este, mikor a Kerozin együttes koncertjére jött el az idő. Nem a teljes együttest láttuk, Kovács Axel énekes társaságában Péteri Márk gitáros volt csupán, ráadásul Bon Jovi It’s my life-jával kezdtek, de aztán csak megadták a „kilövési engedélyt” a májra (Halál a májra) és következtek a legnagyobb Kerozin-slágerek. Igen nagy volt A jó Lacibetyár kedvelőinek tábora is, a műdalokat, nótákat sokan énekelték vele együtt, bár, ahogyan megjegyezte, leginkább „visszhang” volt és nem „összhang” az alkalmi kórus és közte. A napot szabadtéri diszkó zárta. A falunap iránti érdeklődésre jellemző volt, hogy nemcsak a focipálya mellett, illetve az ideiglenes parkoló volt telve kocsikkal, de az országút széle is, Várad irányában például egészen az egykor „frissebb” napokat látott, ma gazos udvarú tejgyár kerítéséig ért a sor mindkét irányban."
Forrás : erdon.ro

Koncertek, előadások Hegyközpályiban
koncertek 1 

"Hétvégén zajlott a XIII. Hegyközpályi Községi Napok, érdekes koncertekkel, előadásokkal. Akik szombat és vasárnap délután kilátogattak a hegyközpályi focipályára, láthatták a hegyközujlaki és hegyközszáldobágyi gyerekek műsorait, a Tini Dance Center és Passion Dance táncbemutatóit, érdekes koncerteket hallhattak-láthattak. Többek között a Kerozin, a Jó Laci betyár, a Groovehouse és Kefir producióját is megtekinthették az érdeklődők. Szombat éjjel szabadtéri diszkót tartottak a szórakozni vágyóknak Dj Lewissal és Mc Lajcsákkal. A vasárnapi utolsó koncertet tűzijátékkal zárták. A részleteket következő lapszámunkban olvashatják." - írja a Reggeli Újság.

 
koncertek 2 

Forrás : reggeliujsag.ro 

Bővebb cikk : 

Bescucă Marin, Fodor Zsuzsanna és Szebeni József 
Bescucă Marin, Fodor Zsuzsanna és Szebeni József

"Hétvégén zajlott le a XIII. alkalommal megrendezett Hegyközpályi Községi Napok. Az idei annyiban tért el az eddig megszokottaktól, hogy a megnyitó keretén belül díszpolgáravatásra és kiválósági oklevél átadásra is sor került. A XIII. Hegyközpályi Községi Napokat Szebeni Sándor polgármester és Cseke Attila szenátor nyitották meg beszédükkel" - írja Vincze-Nagy Anikó a Reggeli Újságban. Teljes cikk : 

Díszpolgáravatás

Még a hivatalos megnyitó előtt két díszpolgárt avattak a községben, valamint egy kiválósági oklevelet adtak át a hegyközpályi kultúrotthonban. Somogyi Lajos, RMDSZ körzeti elnöke kezdte meg a ceremóniát, aki elmondta, hogy ez az első díszpolgáravató a közösség életében. Őt követte Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy különösen fontos a jelennel foglalkozni, és azzal, hogy figyeljünk a közösségre, amelyben élünk.
A díjátadó keretében a két díszpolgári címet Bescucă Marin költő, író, valamint Szebeni József hegyközszáldobágyi tanácsos kapták. Előbbinek azért ítélték oda ezt a megtisztelő díjat, mert versei egy részét Hegyközszáldobágyról írta. Utóbbi azért tudhatja magáénak a díszpolgári címet, mert időt és energiát nem sajnálva harcolt a földek visszaítéléséért és az utak kialakításáért.
A kiválósági oklevelet Fodor Zsuzsannának ítélték oda, aki a szoborparkot alakítja, gondozza. Ő csapatával együtt (akikkel közösen szépítgetik a parkot: Csíki Irma, Csiszár Gabriela, Kovács Márta, Torda Katalin, Vajna Gyöngyi, Lenti Márta) vette át a díjat.
Az díjazottak mind a Hegyköz büszke lakói és felelősségteljes polgárai.
Magyar néptánc az iskolások előadásában
Magyar néptánc az iskolások előadásában

Műsorokkal kedveskedtek a legkisebbek

Egy falunap nemcsak koncertekből és finom bográcsosból áll, hanem az ott élőkről szól. Idén a XIII. Hegyközpályi Községi Napok színpadát elsőként a hegyközi falvak legkisebbjei vették birtokba. A hegyközszáldobágyi és hegyközújlaki óvodások és kisiskolások táncos-zenés műsorát tekinthették meg az érdeklődők.
Népdal előadás
Népdal előadás
Elsőként a hegyközszáldogyi óvodások álltak színpadra Sánta Salomé vezetésével, majd őket követték az iskolások, akiket Deák-Szebeni Gyöngyi tanítónő készített fel.
A nagyérdeműt a hegyközújlaki apróságok főleg táncos előadásokkal szórakoztatták, őket Almazsán Mónika és Imre Babuka óvónők és Halász Ildikó tanítónő készítette fel.
Hegyközszáldobágyi iskolások műsora
Hegyközszáldobágyi iskolások műsora

Kupát adtak a focistacsemetéknek

A hegyközpályi napok a sportkedvelőknek is nyújtott érdekességeket, szombaton délután barátságos futballmérkőzést tekinthettek meg azok, akik ellátogattak a sportpályára. A mérkőzés után díjkiosztóra is sor került, ahol Gurbai Béla edző és csapata vehette át a kupát kiemelkedő teljesítményéért.
A 2016-os helyhatósági választások óta Hegyközpályiban ingyenes focioktatást biztosítanak a környező falvakból származó tehetséges gyerekeknek, akik sportteljesítményük eredményeként vehették át Somogyi Lajos képviselőtől a kupát és az elismerő oklevelet.
A kupanyertes csapat és edzőjük
A kupanyertes csapat és edzőjük

Koncertek és táncbemutatók

A hétvégén a zene és a tánc kedvelői is kedvükre válogathattak a programok közül, ugyanis több olyan közismert fellépő állt színpadra, akik közül mindenki megtalálhatta a kedvencét. Fellépett a Tini Dance Center Oláh Katalin vezetésével, akik egy nagyszabású táncbemutatóval kedveskedtek a részvevőknek.
A kis táncosok után a színpadot átvették a zenészek, először Willy de la Oradea şi Gipsy Style román népzenei formáció adta elő dalait. Ezt követően az operett rajongói lelhették kedvüket a Hacaccáré, vagyis Molnár Júlia és Meleg Attila előadásában.
Kerozin koncerten
Kerozin koncerten

Az est két főbb fellépője a Kerozin és a Jó Laci Betyár voltak, akik hatalmas bulihangulatot varázsoltak a hegyközpályi sportpályára.
A Jó Laci Betyár
A Jó Laci Betyár

Először a Krozin robbant be a színpadra egy Bon Jovi-feldolgozással, majd a kilencvenes évek nagy slágerei csendültek fel. Többek között olyan slágereket hallhattak a jelenlévők, mint a Halál a májra vagy a Bonnie és Clyde. A rock után a színpadot a magyar mulatós zene egyik nagy alakja, a Jó Laci Betyár vette át, aki egy igazi mulatós bulit csapott.
A koncertek végeztével sem ért véget a szórakozás, ugyanis szabadtéri diszkóban bulizhattak Dj Lewis és Mc Lajcsák társaságában azok, akik még nem fáradtak el a koncertek során."
Forrás : reggeliujsag.ro

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése