2017. július 18., kedd

Falunap volt Szalárdon

Falunap volt szalardon 
"A hétvégén zajlott a XVII. Szalárd Községi Napok, a szalárdi sportpályán. Már pénteken elkezdődtek a programok, méghozzá egy igazi szabadtéri diszkóval, Dj DYP pörgette a lemezeket." - írja Vincze-Nagy Anikó a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"Szombat délelőtt a sporté volt a főszerep, ugyanis a Szalárd Kupa elnevezésű focibajnokság, amin a környező falvak fiatal focistái vettek részt. A foci után a tánc vette át a helyet, a szalárdi sportcsarnokban tartotta a Tini Dance Center a táborzáró műsorát.

A szombati programnak több pontja is elmaradt, vagy átszervezésre került. 17 órától a meghirdetett program szerint a testvértelepülések műsorai lettek volna a színpadon, ám ez teljes egészében elmaradt. A Tini Dance Center délután is a sportcsarnokban mutatta be a táncát, a programban meghirdetett nagyszínpad helyett.

Szombat délután a nagyszínpad teret adott a legifjabb tehetségeknek is. A kora este is a helyi, és a környező falvakbeli gyerekek előadásainak ideje volt. Felléptek a szalárdi gyerekek tánccal és egy színdarabbal, a jákóhodosi iskolások szintén tánccal szórakoztatták a nagyérdeműt, valamint hegyközszentimrei kisiskolások is táncokat mutattak be.
Ezután két helyi tánccsapat, a szalárdi majorettek, valamint szalárdi Pitypang naptánccsoport lépett fel. Az apróságok műsorát nagy érdeklődéssel figyelték a részvevők.

A meghirdetett program szerint este fél nyolckor a Fala Band nevű rock zenekar kellett volna fellépjen, de helyettük a Bihari Gézengúzok álltak színpadra. Erről Nagy Miklós szalárdi polgármestert kérdeztük, aki azt mondta, hogy a Fala Band betegségre hivatkozva lemondta az eseményt, így beugróként adták elő műsorukat a bihariak.

Ezt követően már a meghirdetett program szerint folytatódott az esemény, először a biharvajdai Intro zenekar lépett színpadra. Utánuk érkezett a magyarországi Herczeg Dávid.

A koncertek között a Tini Dance Center gálaműsorát tekinthették meg az érdeklődők.

Az estét a Két Haver mulatós koncertje zárta, akik megalapozták a jó hangulatot a színpad előtt, amit Dj Chris és a szabadtéri diszkó csak tovább fokozott.

A XVII. Szalárd Községi Napok programjai vasárnap folytatódtak, a hagyományos falunapoktól eltérően itt egy ökomenikus istentisztelettel kezdték a vasárnapi programokat."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése