2017. július 18., kedd

Tíz éves a nyári angol program Szalárdon

tiz eves angol 
"Szalárdon immár tizedik alkalommal került megrendezésre a Learning Enterprises és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében az angol tanfolyam." - írja Kőrösi Mária,  tanítónő a Reggeli Újságban. Teljes cikk : 

Már a második hete tart az oktatás minden délelőtt. A három hetes angol nyelvtanfolyam az eddigi években nagy népszerűségnek örvendett. Nincs ez másképp most sem, sok kis és nagy gyerek tanul játékosan angolul az amerikai egyetemista fiúval Tim Coannal. Az oktatásban jómagam is részt veszek, segítjük egymás munkáját, hogy minden gyerek megértse a feladatot, és jól érezze magát az órákon. Kor szerint csoportokra osztjuk a tanulókat, és mindenki a saját szintjén tudja bővíteni tudását. A játékosságra fektetjük a fő hangsúlyt, nemcsak írunk, olvasunk, hanem játékosan kommunikálunk, beszédkészséget fejlesztünk, szókincset gyarapítunk. A versenyek és szabadtéri játékok valamint a  stratégiai játékok a legnépszerűbbek.

Tim Coan amerikai egyetemista fiú Washington DC Georgetown Egyetemén tanul politikai gazdaságtant. Először jár Kelet- Európában. Nagyon nagy lelkesedéssel ismerkedik az európai kultúrával. Mivel saját magam és családom fogadjuk be már tíz éve az önkéntes amerikai oktatót, őt is mi szállásoljuk el, és látjuk vendégül. Így részese a mindennapi életünknek. Együtt sütünk, főzünk, vásárolunk, gyümölcsöt szedünk, kirándulunk. Ismerkedik az itteni élet minden szépségével, nehézségével. Sokat beszélgetünk, mesélünk az elmúlt rendszerről. Ő is mesél az amerikai világról, családról, iskoláról. És így kedveltük meg egymást. Ő is a család tagja lett három hétig.

A tábor gyerekei is nagyon kedvelik. Könnyen megbarátkozott velük, Édességgel kedveskednek neki. A nagyobbak délutánonként biciklizni hívják. Hétvégenként istentiszteleteken vettünk részt. Ő maga katolikus vallású, ezért első vasárnap a helyi katolikus misén imádkoztunk együtt, majd következő vasárnap a református templomban hallgatta velünk az istentiszteletet.

Még van másfél hét a táborból. Lelkesen készülünk a mindennapi tanításra, és lelkesen tervezünk jobbnál-jobb programokat is. Megismertetjük vele a magyar néptánc lépéseit. Tervbe van még a pincelátogatás, borkóstolás, szalonnasütés, ismerkedés a méhészkedéssel, szőlészettel. Meglátogatjuk Nagyvárad híres épületeit, nevezetességeit. Hétvégén, a helyi falunapokon együtt szórakozik velünk.

Reméljük, hogy minden diák, aki részese az angol oktatásnak maradandó élménnyel gazdagodik, ugyanúgy, mint az előző tíz év során."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése