2017. július 20., csütörtök

Vakációs Bibliahét volt a borsi reformátusoknál

 
"Az elmúlt napokban vakációs Bibliahetet tartottak Borson. Az idei hét témája a hűség volt, melyet Dániel és társainak történetén keresztül ismerhettek meg a rendezvényen résztvevő gyerekek. A 2017-es év programját a felvidéki KOEN egyesület állította össze, akiknek célja az volt, hogy „játékos és szerethető módon vezesse az Úrhoz a gyerekeket”." - írja Csiger (Máté) Krisztina a Bihari Naplóban.Teljes cikk :

"Ugyanakkor központi helyet kapott a reformáció 500. évfordulója, valamint a nemzeti identitásunkra való figyelem felkeltése is. A bibliai történetek mellett, megismerkedhettek Bogáncs és Boróka, a két hűséges pulikutya történetével egyaránt, mely, mellék történetnek a szerepe a játékosság volt. Minden gyerek egy munkafüzetet is kapott, ami nem csak röviden összefoglalta a heti ismeretanyagot, hanem szórakoztató feladatokat is tartalmazott, melyet a gyerekek örömmel fogadtak. 

Igével és imával
A hét minden napján reggel tízre várták a gyermekeket a borsi református egyház imatermébe, amit sok színes szemléltető eszközzel díszítettek fel.
Itt Dénes Károly lelkipásztor egy igével és egy imával indította a napot, kérve Isten áldását ezekre az alkalmakra. Majd kezdetét vette a foglalkozás, ahol jeleneteket láthattak Bogáncs és Boróka életéből, majd ehhez kapcsolódva minden nap egy Dánielről szóló bibliai történettel ismerkedtek meg. Minden napnak volt egy aranymondása és sok éneket is tanultak a jelenlévők.

Aztán a kisebbek az óvodában folytatták a tanulást, az ő szintjükre lefordítva a történeteket, a nagyobbak pedig helyben tanultak tovább. A rendezvényt Borsi Gyöngyi vallástanárnő koordinálta, akinek több segítsége is volt: Drd. Bátori Judit lelkésznő, Györki Beatrix, Hegyesi Imola, Rácz Kitti, Szabó Mária és Vad Katalin óvónők, valamint több lelkes fiatal. A Bibliahét mindig nagy népszerűségnek örvend, így átlagban 50-60 gyerek vett részt."
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése