2017. július 13., csütörtök

Csipike tábor Nagyszántón

csipike 1 
"Vasárnap, július 9-én megkezdődött a Csipike tábor a nagyszántói kultúrotthonban. A tábor az Ovisuli Egyesület kezdeményezése, partnere pedig a Bors község polgármesteri hivatala, a ki a helyet biztosítja a gyerekeknek. Tavaly rendezték meg elsőként ezt a tábort, Indián-tábor néven, ahol 32 gyerek vett részt. A tábor felelős szervezője Herman Ferenc, aki minden nap segít a helyszínen. Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke elmondta, hogy a tavalyhoz képest az idén 40%-al nőtt a gyerekek száma. Az idei évben tehát 53 hat  és tizenkét  éves kor közötti gyerek jelentkezett a táborba,." -írja Kovács Beáta Csilla a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"A programok a nyolcórai reggelizéssel kezdődnek, utána három műhely van, amely párhuzamosan megy végig ebédig. Az ebéd egy és két óra között van, utána pedig egy csendes pihenő következik. A napirendben a szabad program következik. A szervezők szerint ilyenkor általában „vizeződés” folyik, amely abból áll, hogy a gyerekek vízzel megtöltött üvegeket kapnak, és azzal kell egymást lelocsolják. Ez a nagy hőségben igen kellemes volt mindenkinek.
csipike 2
A délutáni műhelyek drámafoglalkozással telnek, ezeket Herman Ferenc vezeti. Mindegyik csoport műsorral készül péntekre, de a műsort csak maguknak, a táborozóknak szervezik. Az egyik érdekesség az, hogy a gyerekek az egyik délelőtti kézműves-műhely alatt készítik el a díszletüket, valamint a jelmezeiket.

A zene műhelyért Simai Mihaela, a csoportos foglalkozásokért, illetve a román nyelv játékos tanulásáért Pék Andrea, valamint Balogh Emese felel.

A műhelyek után, este kilenc óra körül vacsoráznak a táborozók, valamint a felvigyázók. Összesen négyen, Herman Ferenc, Balogh Emese, Simaj Mihaela, illetve Pék Andrea, vigyáznak folyamatosan az 53 gyermekre, valamint ketten főznek: Tóth Zsanett és Herman Noémi. A vacsorát tábortűz követi, ahol a táborozók aznapi élményeiket mesélhetik el egymásnak. A tábortűz énekléssel, mesemondással folytatódik.
Plusz programok is szerepelnek a tábor terveiben. Szerda délután a Pusztai Farkasok hagyományőrző csapat tagjai íjászbemutatót tartottak, célba lövést is tanította a gyermekeknek. A péntek délutáni extra program a Fehér Pegazus Lovastanyán lesz, ahol a táborozók kipróbálhatják majd a lovaglást.

Nagy Timea, a Davidam rendezvényszervező cég tulajdonosa népi fajátékokat adományozott a tábornak.

A gyerekek július 15-ig,szombat reggelig vannak a tábor helyszínén. A tábor egy másik különlegessége, hogy a legkisebbeket meseolvasással és egy speciális zenejátékkal altatják el. Ameddig a kicsiket altatják, a nagyobbak lent játszhatnak, majd ők is nyugovóra térnek."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése