2017. július 20., csütörtök

Rákóczi Gergő ismét abszolút győztes lett

"A fugyivásárhelyi Berkesi mezőn kiépített új lovaspálya adott otthont július 14-16. között a román nemzeti bajnokság harmadik fordulójának." - írja a Reggeli Újság.Teljes cikk :
Ezúttal sem talált legyőzőre a bajnok fogathajtó 
Ezúttal sem talált legyőzőre a bajnok fogathajtó
"A verseny során a megmérettetésre érkező 14 versenyző három nap négy különböző versenyszámban mérte össze tudását. Pénteken a díjhajtás és bemutatás versenyszámával kezdődött a bajnoki forduló. A versenyzők közül ketten, Rákóczi Gergő (Érköbölkút) és Babó Kálmán (Nagyvárad), két-két fogattal érkeztek (ezt a versenyszabályok lehetővé teszik). Díjhajtás versenyszámában Rákóczi Gergő végzett első helyen az egyes számú fogatával, míg a másodikon ugyancsak ő, ezúttal a kettes számú fogatával. A bemutató versenyszámban is ugyanígy szerepelt első fogatával az első helyen, a másodikkal pedig a második helyen végzett. Szombaton a maraton versenyszámot ugyancsak Rákóczi Gergő nyerte, őt követte Bartha Eduard (Kovászna megye), míg a harmadik helyen Rákóczi Gergő nyerte a második fogatával. A harmadik nap sem hozott meglepetést, akadályhajtásban szintén Rákóczi Gergő győzött az egyes fogatával és övé a második hely is a kettes fogatával. A harmadik helyen akadályhajtásban Babó Kálmán fejezte be akadályhajtó programját. A végeredmény is érdekesen alakult, összetettben (a három nap után) első helyen Rákóczi Gergő áll (egyes számú fogat), második helyen Rákóczi Gergő (kettes számú fogat), a harmadik helyen pedig az érkböbölkúti bejegyzésű Tulipán Sportegyesület színeiben versenyző Babó Kálmán áll. Szintén Tulipán Sportegyesület színeiben versenyző Varga Roland a negyedik lett ebben a megmérettetésben. A verseny érdekessége, hogy az A kategória után vasárnap a C kategóriások is rajthoz állhattak. Ebben a kategóriában is jól szerepeltek a Tulipán Sportegyesület versenyzői. Fitero Petre az első, Fitero Natalia (a mezőny egyetlen női versenyzője) a harmadik helyen (mindkettő Tulipán SE), míg a második helyen a jákóhodosi Szíki Sándor végzett. A C kategóriások július 23-án állnak újra rajthoz a Nagykágyán kialakított lovaspályán, míg az A kategóriások a nemzeti bajnokság negyedik fordulóján (egyben döntő forduló is), Marosvásárhelyen augusztus végén zárják a hazai fogathajtó évadot."
Forrás : reggeliujsag.ro 

Fölényes bihari győzelem a nemzeti fordulón 

 
Rákóczi Gergő magabiztosan nyerte meg a múlt héten megrendezett versenyt 
  Rákóczi Gergő magabiztosan nyerte meg a múlt héten megrendezett versenyt 

"Mint arról már a Bihari Napló tudósított, a fugyivásárhelyi Berkesi legelőn kialakított pályán zajlott a fogathajtó nemzeti bajnokság. Miután az első nap díjhajtását Rákóczi megnyerte (első és második hely is az övé lett), bemutató versenyszámban is ő győzött. Az egyik fogatával első helyen, a másodikkal pedig a második helyen végzett. Maraton versenyszámban az első és a harmadik hely birtokosa lett, míg a második helyen a Kovászna megyei Bartha Eduard végzett." - írja a Bihari Napló.


"A két nap után megőrizte az első és a második helyét, amit a harmadik nap után is megőrzött. Akadályhajtásban tehát Rákóczi hajtott hibapont nélküli pályát. Így övé lett az első és a második hely, míg a harmadik helyen Babó Kálmán (Tulipán SE) végzett. A végső lista Rákóczi Gergő első hely, Rákóczi Gergő második hely (második fogatával), harmadik Babó Kálmán Tulipán Sportegyesület. Ugyancsak a Tulipán Sportegyesület színeiben versenyző Varga Roland nyerte el a negyedik díjat.
Érdekessége a versenynek, hogy az A kategória után vasárnap a C kategóriások mérték össze tudásukat ugyanazon a pályán és ugyanazon bírák előtt. Itt a Tulipán Sportegyesületben színeiben induló Fitero Petre székelyhídi versenyző győzött, második helyen a jákóhódosi Szíki Sándor, míg a harmadikon a mezőny egyetlen női indulója, Fitero Natalia. Ő is a Tulipán Sportegyesület tagja." 
Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése