2017. július 23., vasárnap

Összefogás a Bihari Hegyközben

Bors melletti faluban majdnem leégett egy családi ház.Sikerült eloltani a tűzet,mert hamar odaértek a tűzoltósok.Így is a családi ház nagyobb része lakhatatlanná vált.A nagy bajban levő családért összefogott a család tagjai,a barátok,az ismerősök és mások,akik átérezték a helyzetet.Szinte minden nap mennek valakik,hogy segítsenek a helyreállításban.A következő három fotó jól érzékelteti,hogy a tragédia nyomai még nem tűntek el teljesen.Íme :
Hegyközi Oldala Bihar megyében fényképe. 
Hegyközi Oldala Bihar megyében fényképe. 
Hegyközi Oldala Bihar megyében fényképe. 

Miért dicséretes az összefogás?Mert önzetlenül segítenek.A Példabeszédek könyve 17. fejezet 17. verse ezt írja a Károli fordítású Bibliában: "Minden időben szeret, a ki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére." 

Jó látni ezt az összefogást.Mindent elkövetnek,hogy a család felett legyen egy fedél,és minél hamarabb tudják birtokba venni a felújított lakást. Dolgoznak 35 fokban,mert ilyen jó időben lehet haladni a munkával.

Feltettem egy kérdést : " Én elmegyek segíteni?" A válaszom igen,ha elfogadják.Nem akarok sokat papolni,de tetszik ez az összefogás.Mi volna,ha velem történt volna meg?Vajon én elfogadnám a felajánlott segítséget?Bárkivel megtörténhet egy hasonló tragédia.Akkor jól jöhet a segítség,mert kevesen dúskálkodnak sok anyagi javakban.

Mi szükséges? A keresztényi szeretet.Beszélni nagyon könnyű,de a tettek bizonyítják, hogy szeretjük az embertársainkat.A fenti eset jól példázza, hogy a Bihari Hegyközben élőkből nem veszett ki a jó érzés, a segítőkészség,egyszóval a szeretet.Bárcsak másokat is arra ösztökélne,hogy hasonló esetekben segítsenek a bajba jutott embertársikon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése