2017. július 18., kedd

Repül a bálna – ezúttal a Bihari Községi Napokon

repul a balna 
"Vasárnap, július 23-án generációk nagy kedvence, a Republic együttes lép fel a Bihari Községi Napok sztárvendégeként." - írja a Reggeli Újság. Teljes cikk : 

"A közkedvelt együttes régi nagy slágerei mellett, idén májusban megjelent, legújabb Kimondom a neved című albumának dalait is elhozza a bihar megyei közönségnek, a kétórás nagykoncert ingyenes.

A 27 évvel ezelőtt alapított és azóta is töretlen sikerű  Emerton – díjas Republic együttes könnyen értelmezhető, szókimondó és dallamos zenéjéről vált híressé. Legismertebb slágereiket, a Repül a bálna, Indul a mandala, Neked könnyű lehet, Jó reggelt kivánok, Szeretni valakit valamiért, 67-es út, Szállj el kismadár, Ha itt lennél velem, stb. szinte mindenki ismeri, teltházas koncertjeik az alapítástól számított közel harminc év után is aktuálisak és könnyen dúdolhatóak.

Frontemberük,  Bódi László, azaz Cipő 3 évvel ezelőtti halála után sem oszlott fel a zenekar, Boros Csaba, az egyik alapító tag, basszusgitáros személyében régi-új énekese lett a zenekarnak. A számtalan koncert mellett új albumot is készítettek, alig hat hete jelent meg Kimondom a neved című új lemezük,  amely egyenes folytatása a pontosan két éve kiadott Rajzoljunk álmokat zenei anyagának, mindamellett megtartja az együttes gyökereit is. A magát “lakossági beat” zenekarként jellemző csapat ismét hozza azt a pop-folk-rockos hangzást, amiért a közönség szívébe zárta őket, hiszen a  14 friss szerzemény magukról, a világról és mindarról, ami körülveszi őket szól ezúttal is.

A július 23-ai Bihari nagykoncerten nemcsak a közkedvelt zeneszámokból hallhatnak egy kiváló válogatást a zenekar rajongói, de az új album dalait is megismerhetik.

A koncert vasárnap 21.30 órától kezdődik a Bihari Földvárban. A rendezvényt Bihar Község Helyi Tanácsa és a Bihari RMDSZ szervezi."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése